Tromsøskuespiller hetses grovt etter Sophie Elise-video

Sophie Elise Isachsen og tromsøværing Kingsford Siayor hetses grovt på YouTube etter publiseringen av hennes nye musikkvideo.
kultur

Videoen til Isachsens singel «All Your Friends» ble publisert på YouTube søndag, og det har strømmet inn en rekke grove kommentarer de siste 24 timene.

I videoen danser den populære bloggeren med tromsøværingen Kingsford Siayor, kjent fra «Svidd neger» og som i dag jobber som skuespiller ved Nationaltheatret.

Rasehat

Mange av de groveste kommentarene tar for seg hudfargen til Siayor og at videoen viser en hvit kvinne som danser sammen med en mørk mann.

Isachsen er rystet over kommentarene og har tatt et oppgjør med kommentarene på sin egen Facebook-side.

– Jeg personlig er vokst opp i Nord-Norge. Foreldrene mine er hvite, jeg er vokst opp med kun hvite mennesker rundt meg, rasisme har ikke eksistert i min hverdag og naiv som jeg har vært trodde jeg ikke menneskesyn basert på rase enda eksistere, skriver hun og fortsetter:

– Det var også slik jeg tenkte da jeg valgte en mannlig motspiller til musikkvideoen min. Jeg ville ha en som kunne skuespill, som hadde erfaring med dans og kunne gjøre løft med meg. Og ikke minst en som er tøff nok til å kaste seg ut på et prosjekt som dette. Jeg kunne ikke vært mer glad for mannen valget falt på. Det er ikke et valg jeg føler jeg må forsvare på noen som helst slags måte, og det gjør vondt å i det hele tatt skrive disse ordene.

Lokket jordas avskum opp fra avgrunnen

Bjørn Rogstad i Universal Music sier til Dagbladet at de vurderer å anmelde de groveste kommentarene.

– Vi hadde ikke trodd at en vakker video om kjærlighet mellom to mennesker skulle lokke jordas avskum opp fra avgrunnen. Vi er dypt rystet og sjokkerte. Dette er en vanskelig og etthundreprosent deprimerende situasjon. Skal vi stenge gørra ned og ikke gi de tyve idiotene mer oppmerksomhet enn de allerede har fått eller skal vi la dem steke i sola? Vi vurderer alle muligheter – også anmeldelse. Vi er i dialog med de rette instanser rundt dette, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

Stengte kommentarfeltet

Mandag kveld oppdatere Isachsen bloggen sin med et nytt innlegg om at de nå har fjernet kommentarfeltet under videoen:

– YouTube og Vevo har fjernet kommentarfeltet på musikkvideoen til «all your friends» fordi det som står skrevet der er såpass alvorlig at det ikke er forsvarlig å ha det åpent lengre. Det er helt drøyt at det har blitt sånn, men truslene har blitt såpass alvorlige at det måtte bli sånn, skriver hun.

iTromsø har vært i kontakt med Siayor mandag, men han hadde ikke anledning til å uttale seg i dag.