Nå skal byens kulturliv og næringsliv ha idémyldring sammen

Kulturnatta i Tromsø går av stabelen 6. oktober, men allerede torsdag blir gründerfellesskapet Flow åsted for det årlige arrangementets kick-off.

KULTURELL IDÉMYLDRING: Fra venstre: Sandra Aminda Indahl, Aslaug Eidsvik, Mari Bø og Ingvild Kielland inviterer til idémyldring i Kaigata. Her holder de to deler av et kunstverk laget av Kine Yvonne Kjær, som skal avdukes torsdag. 

kultur

Sandra Aminda Indahl, Aslaug Eidsvik, Mari Bø og Ingvild Kielland er alle styremedlemmer i Kulturnatta. Torsdag inviterer de byens kreative mennesker til idémyldring i Flow sine lokaler i Kaigata 3–5.

– På torsdag blir fokuset å nå ut til bedrifter, institusjoner og kunstnere – både dem som skal stå for innholdet, og dem som kan stille med lokaler til Kulturnatta, sier prosjektleder Mari Bø.

Kulturby + næringsby

– Noen har kanskje en idé om hva de vil gjøre under Kulturnatt, men mangler et lokale. Andre sitter kanskje på lokaler, men mangler et arrangement å fylle det med. Kick-off-arrangementet skal være en arena hvor disse aktørene kan møtes, forklarer Indahl.

De fire kvinnene ønsker seg et møte mellom kulturbyen og næringsbyen Tromsø, i Kaigata torsdag.

– Det blir som en kreativ dugnad, der vi også skal pare aktører fra byens kulturliv med næringslivet, forklarer Eidsvik.

Avduker kunstverk

Deler av Kulturnattas program er allerede klart.

– Vi har allerede mange spennende aktører i boks, og noen av disse vil presentere sine planer. Selv om det ferdige programmet slippes først når alt er fastsatt, kan man få en smakebit av litt av innholdet allerede torsdag, sier Indahl.

Flow hatt fått støtte fra Sparebank1 Nord-Norges gavefond, til å skape en arena i 1. etasje av lokalene i Kaigata.

– Vi skal ha en avduking av et bilde laget av Kine Yvonne Kjær under kick-off-arrangementet – som igjen er et eksempel på en type aktivitet man kan gjøre under selve Kulturnatta, sier Kielland, som også er administrator på Flow.

Ønsker å bli større

I fjor besto Kulturnatta av over hundre arrangementer fordelt på cirka førti forskjellige steder. Da deltok mange profesjonelle kunstnere, men det var også arrangementer av og for barn og unge.

– Vi har en klar ambisjon om at Kulturnatta skal fortsette å vokse i antall arrangementer. Det viktigste er allikevel at selve arrangementene holder høy kvalitet, sier Bø – som ikke vil begrense seg til kun Tromsøya i år:

– Hvis noen har kule lokaler på fastlandet eller Kvaløya, er vi åpne for dét.

Torsdagens kick-off er åpent for alle, men kvinnene foretrekker at folk melder seg på via Facebook eller epost.