Suksess tross Arctic Race-krasj

Tromsø Byteater opplever suksess i nedlagte Strimmelen barnehage med «Robin - en røverhistorie».

FOR FULLE HUS: Tromsø Byteater opplever stor interesse for stykket «Robin og vennene hans». Foto: Privat 

kultur

Tromsø Byteater er aktuell med sin fjerde oppsetning på under et år. Nå begynner også økonomien å gå rundt for friteatergruppa.

– Vi har måtte øke billettprisen fordi vi ikke har nok støtte i bunnen fra stat, kommune eller næringsliv. Sånn er det med kunst og kultur. Skulle folk betalt det det koster for at vi skal få det til å gå rundt, ville ikke folk kommet, sier regissør Anethe Alfsvåg, som forklarer at etter fire produksjoner ser de for første gang positivt på økonomien.

– Nå kan vi vise til fire vellykkede produksjoner, som er populære hos folk. Man kan på mange måter si at første året for oss har vært en investering.

Arctic Race-krøll

Premièren på stykket «Robin - en røverhistorie» hadde premiere allerede 10. august. Og i løpet av kommende helg runder produksjonen hele 14 visninger for både barnehager og allmennheten. Det er fortsatt mulighet å sikre seg billetter, men her må man være raskt ute, ifølge arrangørene.

– Vi har hat to utsolgte ettermiddagsforestillinger, og vi opplever at det er veldig populært. Selv om ikke været alltid har vært på topp, sier Alfsvåg, som også opplevde utfordringer da Arctic Race ble avviklet søndag.

– Vi visste at syklistene ble å rase forbi, men vi hadde ikke tatt høyde for at vi ble overdøvet av speakeren nede ved Mack-kvartalet. I tillegg var det en del løypevakter som plystret høyt med fløyter da syklistene suste forbi. Det var som å spille teater midt i et russetog. Jeg må skryte av skuespillerne som måtte overdøve disse, men publikum fortalte at de ikke ble brydd av forstyrrelsene, sier regissøren.

Satser videre

Søndag 20. august er siste spilledato for gjengen, som består av Fredrik Hermansen, Anna Karoline Løseth Bjelvin, Stine Anette Figenschau Hemmingsen, Alexander Martinsen og Christian Justad Tønsvoll (to sistnevnte driver også firmaet med Alfsvåg). Men allerede nå har de planene klare for neste oppsetting.

– Vi gjenopptar suksessen med fjorårets juleforestilling, slik at flere får sett den. Vi er alltid opptatt av å bruke byrommet, så vi får se hvor vi blir å sette opp den. I fjor var det på et tomt lokale på Nerstranda. Men hvem vet? Kanskje blir det på en båt eller i en garasje, sier Alfsvåg.