Til Tromsø med forestillingen «Hvorfor det?»

Dette vil ikke Trond-Viggo bli spurt om når han kommer til byen

Når Trond-Viggo Torgersen og Steinar Sagen kommer til Tromsø med forestillingen «Hvorfor det?», er det enkelte ting han ikke vil bli spurt om.

HVORFOR DET?: Trond-Viggo Torgersen tar med seg Steinar Sagen oppover til Tromsø for å høre hva tromsøpublikummet lurer på. Pressefoto 

kultur

I hele åtte år har Trond-Viggo Torgersen turnert land og strand med improforestillignen «Hvorfor det».

LES OGSÅ: Verdensartist legger ferien til Tromsø for å bli med på teknofestival

Den etter hvert TV-sendte oppvisningen, som spiller utelukkende på spørsmål fra salen, er fortsatt umåtelig populær, hvor blant annet vårens show i Trondheim ble utsolgt på to minutter.

– Jeg tenker å holde på med dette så lenge publikum vil ha det. Og så langt helsa holder. Jeg er vel to år under pensjonistalder, ifølge norsk målestokk, sier 65-åringen på telefon fra Oslo.

Byttet bror

I vår sendte NRK seks episoder av «Hvorfor det?» fra både Rockefeller i Oslo og Samfundet i Trondheim. Nå er det også et ønske om å gjøre live-opptak fra Driv i Tromsø 8. september.

– De tekniske mulighetene er der, men det er ikke helt bestemt enda, sier TV-profilen, som opp gjennom årene har byttet partner på scenen et titalls ganger.

LES OGSÅ: Nesten 100 gratis konserter lørdag: Se hvem som spiller hvor

Til Tromsø kommer Steinar Sagen, som er bror med Torgersens forrige scenepartner Tore.

– Han klagde fryktelig på at jeg bare spurte Tore om å være med. Men det er egentlig litt tilfeldig, i tillegg til en kabal som skal gå opp. Jeg har lenge vært med Kristoffer (Schau red.anm.).

LES OGSÅ: Inspirert av Coachella - slik skal kunst prege Rakettnatt

Vil ikke ha høne-spørsmål

Og Torgersen har fått mange rare, smarte, morsomme og interessante spørsmål fra publikum gjennom åtte år med «Hvorfor det?». Enkelte spør om hvorfor man aldri ser due-barn, noen spør om hvor man finner den perfekte mann, men det er enkelte ting Torgersen oppfordrer publikum til å styre unna.

– Ikke still spørsmål du bare vet svaret på selv. Kommer du med et spørsmål om hva dialektordet «heija» betyr, så er det kjedelig. Det spørsmålet vi har hørt mest er «hva kom først – høna eller egget?». Jeg føler meg rimelig ferdig med det, og det er ikke noe gøy. Nå vet jeg svaret rent vitenskapelig. Prøv generelt å styr unna å være gøy selv. Jo mer alvorlig og ekte spørsmålet er, jo gøyere blir det, sier komikeren.

– Det er gøy. Du vet aldri hvem som er i salen, hvilke spørsmål du får og alt er helt ekte. Mange spør meg om det er noe avtalt spill med forhåndsbestemte spørsmål, men det er det aldri. Vi to på scenen snakker heller ikke mye i forkant av showene. Kristopher Schau pleide alltid å si «dette kan vi ikke snakke om mer. Vi tar det på scenen.», sier Torgersen.