«Alt for Norge»:

Her lander norskamerikanerne på Sommarøy

Den åttende sesongen av TVNorge-serien «Alt for Norge» starter i Tromsø. I år har en av deltakerne slekt i Tromsø.
kultur

Søndag 27. august er det premiere på den nye sesongen og den første episoden er filmet i Tromsø og starter med at de 12 deltakerne flys inn med helikopter til Sommarøy.

Nord-Norge: Serien har vært spilt inn i Nord-Norge tidligere, men starter i år med at deltakerne lander med helikopter på Sommarøy, for så å seile inn til Tromsø. Foto: Tormod Leet, TVNorge  Foto: Tormod Leet

 

– Lidenskapen og den hjertevarme humoren til amerikanerne gjør at man gjenoppdager sitt eget land gjennom dem. Det kommer til å bli en helt fantastisk tur for både norskamerikanerne, seerne og kanskje mest av alt for meg, sier programleder Fridtjof Nilsen.

LES OGSÅ: Tromsø slo ut Hong Kong i kampen om innspilling av populær, internasjonal TV-serie

Tipptippoldefar fra Tromsø

En av årets deltakere er Cash Torbjorn Court (30) fra Olympia som har norsk aner fra både Røros og Tromsø, og er andregenerasjons norskamerikaner. Court er en transperson som skiftet kjønn for fire år siden, og har tatovert «Sjel mat» på knoklene sine da han tenkte det var den norske versjonen av «soulfood».

– Trygstad-familien min kom opprinnelig fra Tromsø. Min tipptippoldefar Edvarde bodde rett bak Macks bryggeri, avslører Court.

Familie fra tromsø: Cash Torbjorn Courts tipptippoldefar skal ha bodd rett bak Mack. Foto: Tormod Leet, TVNorge 

LES OGSÅ: Tromsøkokken blir programleder for ny storsatsing på Matkanalen

Utvidet serie

Realityserien handler om norskamerikanere som skal kjempe seg gjennom flere «urnorske» utfordringer i konkurransen om å være den «norskeste» deltakeren over 12 episoder. Vinneren får et møte med sin norske slekt, og serien har vunnet Gullruten to ganger tidligere.

Konkurranse på brygga: En av de første konkurranse i serien tar sted på Bangsundbrygga med Ishavskatedralen i bakgrunnen. Foto: Tormod Leet/TVNorge  Foto: Tormod Leet

LES OGSÅ: Disse tromsøværingene er med i NRKs nye storsatsing (for abonnenter)

Siden serien ikke har begynt å gå, kan lite avsløres om nøyaktig hva som skjer og hvem som vinner, men de skal i år få oppleve 17. mai-feiringen på langrennsski over Finse og gå på brevandring i Lyngsalpene, før de får oppleve hvordan hjemvendte norskamerikanere lever på Lista.

– Vi har tidligere lært dem alt om 17. mai, harryhandel og campingkultur. Denne gangen gleder vi oss til å introdusere dem for norsk overtro og Lilli Bendriss. Det blir en nytelse se dem oppleve hjemsøkte Villa Fridheim i ekte Åndenes makt-stil, sier Nilsen