Tromsø-tegner vant Pondus-prisen

– Nå blir det tegneserier på heltid

Tegneserien «Dunce» av Tromsø-tegner Jens K Styve ble vinner av årets Pondus-pris på 100.000 kroner.

SOMMERVIKAR: Jens K Styve har vært sommervikar for «Pondus» i år. Nå har han vunnet Pondus-prisen og kan drive med tegneserier på fulltid.   Foto: Rudi Nikolaisen

kultur

– Da de ringte meg fra Pondus-bladet og fortalte at jeg hadde vunnet ble jeg veldig glad. Jeg visste ikke på det tidspunktet at det betydde en så stor pengepremie, men det kommer godt med nå, forteller Styve.

Han har nemlig sagt opp jobben for å drive med tegneserien «Dunce» på heltid.

– Fra første oktober skal jeg jobbe fulltid med stripene mine. Nå kan jeg gjøre det i to eller tre måneder før jeg må begynne å tenke på inntekt igjen, sier Styve.

Tegneserieforfatter på heltid

Styve begynte med «Dunce» i januar. Det er syv måneder med tegneseriestriper samtidig som han har jobbet fulltid.

– Det har blitt mange sene kvelder og lange netter. Det har vært artig, men slitsomt, forteller han.

Nå skal Styve bruke dagene i stedet for nettene på tegneseriefigurene sine.

– Det kan hende det merkes på stripene mine at jeg får bedre tid. Jeg synes selv jeg har utviklet meg mye de siste syv månedene, så det blir gøy å ta det videre.

DUNCE: Styves tegneseriestripe har gått fast i iTromsø siden starten.  

 

Varm i trøya

iTromsø skrev i juni om at Styve skulle være sommervikar for blant annet «Pondus».

– Nå har jeg tegnet rundt 150 striper. Jeg sa til meg selv at jeg skulle holde på med dette i et år, så får vi se etter det, forteller Styve som planlegger å fortsette hvis tegneseriene blir en ordentlig inntektskilde.

Styve forteller at karakterene hans nå har fått egne liv og personlighet for ham.

– Jeg trekker inspirasjon fra dem, mange av historiene kommer på en måte fra deres liv, forteller han.

Men inspirasjon henter han andre steder og.

– Jeg henter inspirasjon fra mitt eget liv, og ting jeg hører og observerer. Så gjør jeg det om til fiksjon, forteller tegneserieforfatteren.

850 striper igjen

– «Pondus»-tegner Børge Lund fortalte meg en gang at han følte serien ta form rundt stripe 1000. Da har jeg bare 850 striper igjen, forteller Styve.

Nå får han heldigvis bedre tid til å tegne stripene sine.

– Det skal bli veldig deilig, avslutter han.

Serien kan leses daglig i iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur