TIL hedrer Sverre Kjelsberg med festkonsert

Helt fram til han døde i juni 2016, var Sverre Kjelsberg en av Tromsø ILs viktigste bidragsytere utenfor banen. Nå skal han hedres av sine venner i fotballklubben.

TIL-HELT: Sverre Kjelsberg, her avbildet i 2009, hedres for sine bidrag til Tromsø Idrettslag.   Foto: Ronald Johansen

kultur

Tromsø-artisten sang begge låtene skrevet til TILs cupfinaletriumfer, i 1986 og 1996, og bidro også til Brynjulf Bjørklids nye TIL-låt «Hjemmekampsangen». Kjelsberg var ofte å se på Alfheim, hvor han støttet sitt kjære TIL fra tribuneplass.

Etter hjemmekampen mot Rosenborg lørdag 14. oktober, benytter klubben muligheten til å hedre artisten, med et storstilt arrangement. Dette ble offentliggjort på Alfheim stadion tirsdag formiddag.

VIL HEDRE KJELSBERG: Tidligere TIL-spiller Trond Steinar Albertsen, Bjørn-Henning Guldbrandsen, Knut Wilhelmsen og Bjørn Nilsen hadde alle et nært forhold til Sverre Kjelsberg.   Foto: Helge Skog

 

Ville lage bursdagskonsert

Knut Wilhelmsen, Bjørn Nilsen, Bjørn-Henning Guldbrandsen og Trond Steinar Albertsen har alle et langt og nært forhold til både Sverre Kjelsberg og TIL. Nå samler de fans av «Teddy» til en storslått konsert på Scandic Ishavshotell 14. oktober.

– Sverre og jeg hadde snakket om å lage en konsert på 70-årsdagen hans, som ville vært i oktober i fjor. Men så døde Sverre brått, både for familien og oss som kjente han, i fjor sommer, forteller Bjørn-Henning Guldbrandsen i Goldbrand Productions.

– Fast inventar på «Store stå»

Det er Guldbrandsen som har samlet de ti artistene som skal opptre 14. oktober.

– Jeg har hatt nær kontakt med Sverres familie i løpet av prosessen, og alle artistene var utrolig positive da de ble forespurt om å opptre, sier Guldbrandsen.

De fire herrene er samstemte i Kjelsbergs store betydning for TIL, men også for norsk musikkliv.

– Sverre er en musikalsk bauta, og mange av dagens største artister er inspirerte av hva han har gjort, sier Gulbrandsen.

– Han var fast inventar på «Store stå», og på slutten – når helsen ble dårlig – brukte jeg å ordne en losje til Sverre, forteller Wilhelmsen.

Festkonsert – ikke minnestund

Det tidligere Pussycats-medlemmet var også en sentral figur på Hålogaland Teater, der Kjelsberg også var fast ansatt i en årrekke. Derfor mener Guldbrandsen var naturlig å invitere artister med tilknytning til teateret, for å opptre under arrangementet.

– Jeg ønsket at alle epokene og de forskjellige sjangrene Sverre tok del i skulle være en del av konserten, utdyper han.

De fire initiativtakerne presiser at dette ikke blir noen minnestund for Kjelsberg, men en skikkelig festkonsert i hans ånd. Klokken 14.00 tirsdag dag legges de 300 billettene ut for salg.

– Dette blir et såkalt «non-profit»-arrangement, der overskuddet går til Kafé X, påpeker Wilhelmsen.

Følgende artister deltar på konserten, der Odd Arvid «Odda» Eilertsen blir kapellmester, og Ingrid Evertsen har fått jobben som konferansier:

* Jørn Hoel

* Steinar Albrigtsen

* Ragnar Olsen

* Nordnorsk Visegruppe

* Trond Graff

* Tor Kjelsberg

* Razika

* Jardar Johansen

* Siri Lier

* Ella Marie Hætta Isaksen