To tromsøværinger står på scenen i storslått musikal

Emil Rodrigo Jørgensen og Mimmi Tamba er begge medvirkende når Det Norske Teatret på lørdag har premiere på «The Book of Mormon».

SATIRE: Her er tromsøskuespiller Emil Rodrigo Jørgensen i rollen som livvakten til General Røv Føkkings Naken. Begge foto: Fredrik Arff/Det Norske Teatret 

kultur

Stykket handler om et par mormonere som drar til Uganda for å misjonere og har tidligere gjort stor suksess på West End og Broadway.

Nå er det oversatt til nynorsk, og er enda røffere enn før.

– Det er en satirisk musikal. Vi spiller på mørke temaer, men bruker mye humor, forteller Jørgensen.

Selv så han stykket i London.

– Det er et fantastisk stykke som får deg til å le av alvorlige temaer som kulturkrasj og elendigheten i land som Uganda. Man går ut av teatersalen og tenker «dæven, jeg lo av at folk har AIDS og lever et forferdelig liv».

Møter seg selv i døra

– Stykket utfordrer hvordan man tenker på ukjente kulturer. Det tar opp dagsaktuelle temaer, og jeg tror både publikum og anmeldere vil møte seg selv i døra, sier Jørgensen.

Mimmi Tamba er enig i at stykket får publikum til å tenke.

– Det er en av de beste musikalene jeg har sett. Den slår hull på flere fordommer og er veldig politisk ukorrekt. Det liker jeg, sier hun.

– Jeg tror folk kommer til å få seg et slag i trynet. På en positiv måte.

UGANDA: Mimmi Tamba spiller en av bygdejentene i Uganda, her er hun i bakgrunnen med misjonærene Kevin Price og Arnold Cunningham foran. 

Utsolgt

Premièren 2. september er utsolgt. Det samme er nesten alle forestillingene fram til november.

– Jeg gleder meg veldig. Dette er noe alle burde få med seg, mener Tamba.

Jørgensen og Tamba er med i ensemblet, og spiller noen av menneskene i Uganda.

Intensiv øving

Både Tamba og Jørgensen er elever ved teaterskolen Det Multinorske. Deltakelsen i «The Book of Mormon» er en del av utdanningen deres.

– Det har vært åtte intensive uker med øving. Det er mye sang og dans i stykket, så man blir andpusten, forteller Tamba.

Hun er vant til å stå på musikalscenen. For Jørgensen var det litt verre.

– Første gang jeg sang foran publikum var i «High School Musical: On Stage». Der spilte jeg Zeke, han som er så glad i å lage mat. Å tørre og synge foran publikum var vanskelig for meg, men nå gleder jeg meg, sier han.