Denne publikumsfavoritten kommer til Tromsø for å «spille jula inn»

I over to tiår har de vært et av Norges mest populære band. Nå skal Bigbang «spille jula inn» i Tromsø.

Bigbangs frontfigur Øystein Greni tok seg en tur ut blant publikum sist gang trioen spilte i Tromsø. I desember kommer bandet tilbake. Foto: Daniel Lilleeng 

kultur

De har solgt ut en rekke konserter i Ishavsbyen, etter platedebuten i 1995. Lørdag 9. desember stopper BigBangs førjulsturné på Studentsamfunnet Driv.

Tilbake etter solokonsert

Bandmedlemmene Øystein Greni, Nikolai Hængsle Eilertsen og Olaf Olsen har hatt travle tider på hver sin kant, siden fjorårets konsert i byen. Bandsjef og grunnlegger Øystein Greni har solodebutert med albumet «Pop Noir», som ble omtalt som en «storslått og stormannsgal solodebut», og ble belønnet med en femmer på terningen av Feedback.

Greni besøkte Driv for kun tre uker siden med sitt soloprosjekt, og i et intervju med iTromsø uttrykte artisten en frykt for å få en knyttneve i trynet – fra publikummere som heller ville høre Bigbang, enn hans solomateriale.

Bassist Eilertsen har på sin side spilt med Band of Gold, Elephant9 og andre prosjekter. Trommeslager Olsen har vært like travel, blant annet sammen med elektronikaartisten Todd Terje.

– Lomma full av låtklassikere

– Adventstida blir med andre ord en sjelden anledning til å se Bigbang på scenen i år, og til å oppleve et trehodet og spillesugent livetroll med lomma full av låtklassikere. Som i fjor tar de også turen innom Tromsø, skriver Studentsamfunnet Driv i en pressemelding.