Fredag arrangeres Kulturnatta for fjerde år på rad, hvor byens nærings- og kulturliv inviterer til opplevelsesreiser litt utenom det vanlige. Det blir alt fra Grønlandsk maskedans på Skansen til akustisk lesning av ny norsk litteratur i det i det gamle stabburet. iTromsø stiller sågar med egen Klaudius-utstilling og parkvandring under Roald Amundsens årvåkne blikk i parken på Prostneset.

– Det blir min aller første utendørsutstilling. Jeg var litt bekymret for været, men nå er det meldt knallvær inn mot helga, forteller tegner Odd Klaudiussen.

Ta med tegninger hjem

Han har tenkt å presentere tegningene på en noe uvanlig måte, men vil ikke avsløre hvordan før utstillingen åpner fredag klokken 10.00.

– Det får bli en overraskelse for publikum! Det jeg derimot kan si allerede nå, er at når vi pakker sammen klokken 16.00, kan folk ta med seg de tegningene de vil hjem.

Utstillingen består av et eklektisk utvalg av Klaudiussens tegninger gjennom hans mange år i avisen.

– Det er hummer og kanari – alt fra Trump til dagliglivet, været og TIL, forklarer han.

I tillegg til utstillingen, vil tidligere iTromsø-redaktør og byentusiast Jonny Hansen, som i en årrekke har arrangert byvandring i Tromsø, gjennomføre to parkvandringer i og rundt Roald Amundsens plass.

– Jeg kan love at ingen vil bli overtrent på denne vandringen. Det er ikke mange skrittene vi skal gå, sier Hansen og ler.

Avslutter med fest

Han vil snakke om Prostnesets historiske betydning, Roald Amundsen, det jødiske minnesmerket og jødenes historie i Tromsø.

– Så avslutter vi med en skikkelig fest sammen med Eidis Hansen! Han var en fisker Labukt som var kjent for å være glad i en dram. En dag ble han nektet servering ved et brennevinsutsalg som lå i området her, da de mente han hadde fått i seg nok allerede. Han ble så sint at han gikk ned i fjæra, tok den første og beste steinen han fant, og bar den opp og la den på trappa til utsalget. Steinen veier 371 kilo og ligger omtrent der Eidissen ifølge historien plasserte den – i sørvesthjørnet av parken, forteller Hansen.

Den tidligere iTromsø-redaktøren forsikrer, i motsetning til hans tidligere kollega, at han ikke har noen overraskelser på lur.

– Folk kan i hvert fall ikke ta meg med hjem når jeg er ferdig!