Klaudius-utstilling ble en suksess: – Du må aldri slutte

Det sier Inger Lilleeng om avistegner Odd Klaudiussen da hun var innom hans første utendørs utstilling.

populær: Inger Lilleeng, Tore H. Hansen og Roald Hom (t.h.) var blant dem som fredag hadde funnet veien til Roald Amundsens plass. De skrøt av Odd Klaudiussen og hans tegninger, og morer seg alltid over dem i avisa.   Foto: Silje Løvstad Thjømøe

kultur

Roald Amundsens plass var fredag dekket med tegninger fra Odd Klaudiussens mange år i avisen. Alt fra Trump, lokalsaker og TIL, for å nevne noe, var blant motivene som folk kunne beskue i parken der de hang radvis på snorer. Og da redaktør Stig Jakobsen i iTromsø åpnet utstillingen, skrøt han av Klaudiussen og kalte ham Norges beste avistegner.

– Det er som å spille med Messi, han er stjerna på laget, sier Jakobsen.

– Det første vi ser på i avisa

Utstillingen er en del av Kulturnatta, som arrangeres for fjerde år på rad, og mange nysgjerrige var fredag innom det som hittil er Klaudiussens største utstilling.

Noen av dem var Inger Lilleeng, Roald Holm og Tore H. Hansen, som slo av en prat med Klaudiussen foran er an hans mange tegninger.

– Tegningene hans er helt fantastiske, og det er det første vi ser etter når vi åpner avisa. Jeg synes det er flott å se hvordan han klarer å ta ting på kornet, han er utrolig dyktig sier, Inger Lilleeng før hun legger til:

– Du må aldri slutte.

FORNØYD: Odd Klaudiussen var godt fornøyd med det som hittil er hans største utstilling.   Foto: Silje Løvstad Thjømøe

 

Mange ville ha med seg tegninger hjem

Og hovedpersonen selv var noe blyg etter alle de gode tilbakemeldingene.

– Det var jo litt voldsomt det Stig sa, men selvfølgelig veldig hyggelig. Det har vært en del mennesker innom, så det har vært bra, sier Klaudiussen og forteller at folk utelukkende har positive tilbakemeldinger.

– Mange husker tegningene fra avisa og vil gjerne ha med seg noen av dem hjem.

Selv har Klaudiussen jobbet som avistegner i iTromsø i 30 år, og forteller at han liker den digitale hverdagen der han kan nå enda flere enn kun gjennom papiravis.

– Men gjennom 30 år vil jeg si at folk stort sett er interessert i det samme, som lokalpolitikk, TIL og været. Aller best er det jo når det er dårlig vær sørpå og godt her oppe. Da er skadefryden stor i nord, sier han med et smil og munnen.

Fortalte om historien

Tidligere sjefredaktør i iTromsø Jonny Hansen deltok også på utstillingen. Som byentusiast har han i en årrekke arrangert byvandring i Tromsø.

BYVANDRING: Tidligere iTromsø-redaktør og byentusiast, Jonny Hansen, holdt to korte men svært informative «byvandringer» rundt plassen.   Foto: Martin Lægland

 

Fredag holdt han to «byvandringer» rundt området, hvor har fortalte om de ulike monumentene i tilknytning Roald Amundsens plass. Han snakket blant annet om avisa iTromsøs historie, eventyrerne Roald Amundsen og Umberto Nobile samt jødeforfølgelsen i Tromsø under andre verdenskrig.

– Jeg har gjort noen byvandringer de siste ti årene, men denne ruta har jeg aldri gått før, sier Hansen.