Byfolk invaderte bygdepuben: – Folk har sovet i bilene sine her i natt

Lørdag arrangerte Pøbben med Ø i Straumsbukta «Oktoberfest» for tiende år på rad. I år dukket det opp så mange fra byen at lokalbefolkningen ikke fikk være med på festen.

Gjennomført: Folk tok oktoberfest-stilen seriøst. 

kultur

– Panikken steg ganske greit på ettermiddagen. Telefonene våre ringte i ett med folk som var på jakt etter billett eller skyss ut hit, og vi turte til slutt ikke ta telefonen for vi visste ikke hva vi skulle si. Det var helt utsolgt, forteller Per Olsen, innehaver av puben søndag morgen.

God stemning: Pøbben med Ø presset kapasiteten til bristepunktet under lørdagens Oktoberfest, men ingen av gjestene hadde noe å utsette på det. Alle foto: Per Olsen 

 

–Smekkfullt

Puben har kapasitet på 225 mennesker, og selv om arrangementet tradisjonelt sett er godt besøk, tok det helt av i år.

 

– Bussen vi satt opp fra byen var smekkfull, så folk kom i biler og drosjer. Det var faktisk folk som tok taxi ut hit uten å ha billett som måtte snu i døra. Et annet problem var det at lokalbefolkningen her inne ikke hadde kjøpt billetter på forhånd. De er så vant til at de bare kan dukke opp, og ofte så er vi selv og henter dem, men i går var vi sjanseløse.

ØLKRUS-HOLDING: Gjestene konkurrerte i ølkrus-holding hvor det gjelder å holde opp to fulle ølkrus med strake armer og rygg lengst mulig. 

 

Ellevilt salg

For anledningen hadde de fått brygget sitt eget oktoberfest-øl og pølsemaker Eigil Tjosaas hadde stått på for å supplere festen med mat. Det tok derimot ikke lang tid før alt forsvant.

Kø: Det var mange som ville inn på festen som måtte snu i døra. 

 

– Spesialølet var borte på like over en time. Vi hadde to barer, og det solgte ut før vi fikk sukk for oss. Det er heller ikke en eneste pølse igjen i dag, og vi hadde store mengder i utgangspunktet. De bare forsvant, ler Olsen mens han ser ut av vinduet sitt.

– Det er folk som har overnatta i bilen sin her ute og som har vært ute å luftet seg nå før de kjører tilbake til byen. Det er ganske utrolig.

Jodlet: Trine Cecilie Kvambe, som var med i «Norske Talenter» i 2015, var en stor hit blant publikummet. 

 

– Utrolig artig

Olsen kunne se fram til en lengre dag med rydding søndag, men det er verdt det. Årets oktoberfest vil gå ned i historiebøkene som deres beste noen gang.

Kostymer: Per Olsen sier nesten alle som var med på Oktoberfest hadde kledd på seg «tradisjonelle» kostymer. 

 

– Nesten alle hadde kledd seg ut og levde seg skikkelig inn i oktoberfest-ånden. Det som er så fint her ute hos oss, er at det er folk mellom 20–80 år her og alle snakker med alle og koser seg sammen. Trine Cecilie Kvambe jodle for oss og alle jodlet med henne, og Rystraumen Blæserenseble spilte opp til fest hele kvelden. Gjestene konkurrerte også i ølkrus-holding og det var god stemning hele kvelden. Det var rett og slett en utrolig artig kveld, sier Olsen.

Får det meste av inntektene: Rystraumen Blæserenseble får mesteparten av inntektene fra festen. 

 

De har heller ingen planer om å utvide arrangementet.

– Det blir som det har vært. Vi vil ikke ha det større enn det er i dag. Folk må bare bli flinkere til å kjøpe seg billett i god tid.