Kan bli kåret til Norges modigste kvinne

Tromsøværingen Marianne Nordli er blant finalistene i «Årets modigste kvinne».

TROMSØDAME: Selv om Marianne Nordli har bodd i Oslo siden 1985, så er hun umiskjennelig tromsøværing. I 2017 ga hun ut boka «Det Sterke Kjønn» – som blant annet handler om hennes oppvekst i Sjømannsbyen.   Foto: Juritzen Forlag

kultur

Prisen deles ut av magasinet Tara for syvende år på rad.

Hun er nominert grunnet hennes åpenhet rundt kjønnsskifteoperasjonen og det å være født i feil kropp. iTromsø har tidligere omtalt historien til Nordli, og boken «Det sterke kjønn» som hun ga ut tidligere i år.

- Jeg er først og fremst takknemlig og ydmyk for at jeg har blitt nominert. Det føles som en seier i seg selv. Jeg gleder meg masse til helga, og bli kjent med de andre finalistene, høre deres historier, pågangsviljle og mot, sier Nordli til iTromsø.

Født som Karl Ole

Nordli ble født som Karl Ole, men allerede som toåring var det tydelig at tromsøgutten ikke var som de andre klassekameratene. Karl Ole likte nemlig best å leke med venninna Lisa og hennes dukker.

I boken beskriver Nordli sine opplevelser slik:

«Jeg bærer på en stor uro inni meg. Spesielt når pappa finner meg sammen med lekene til søsteren min. Jeg føler at jeg må gjemme meg og at jeg gjør noe galt».

Nordli forteller at hun kun har mottatt positive tilbakemeldinger etter at boka kom ut.

- Tilbakemeldingene jeg har fått på sosiale medier, telefon og e-post har vært helt overveldende. Det har faktisk ikke vært noen negative eller hatefulle meldinger. Det betyr at 2017 var det riktige året å gi ut boka. Jeg blir møtt med oppriktighet, nysgjerrighet og interesse, noe jeg er veldig glad og takknemlig for, sier hun.

Fem kandidater

Det er i alt fem kandidater som er nominert til prisen: Kari Hilde French, Marion Knutsen, Anja Riiser, Cechell Oftedal og Nordli.

Vinneren blir kåret førstkommende lørdag, 14. oktober.