Påtryneteatret gjør comeback

Det er fire år siden de solgte ut 16 julebordshow på Scandic Ishavshotel. Nå er den legendariske revygruppen igjen klar for scenen.

Knut Are Mortensen og Finn Arve Sørbøe.   Foto: Ronald Johansen

kultur

Gruppen skal nemlig opptre på Kulturhuset i september 2018. Totalt er det snakk om seks forestillinger: 19., 20., 21., 22., 28. og 29. september.

- 2018 vil være et år i humorens tegn. Det blir et artig år. Vi avslører mer senere denne uka, sier kulturhussjef Erik Smith-Meyer på pressekonferansen onsdag da de kunngjorde Påtryneteatrets comeback.

Ørjan Haugli på Kulturhusets pressekonferanse onsdag.   Foto: Ronald Johansen

 

Påtryneteatret, med orginalbesetningen som besto av Finn Arve Sørbøe, Knut Are Mortensen, Tore Nedgård og Ørjan Haugli, oppsto i 1988, og var i sin tid de eneste helprofesjonelle revyartistene i Nord-Norge. Også Kristian Fr. Figenschow jr. har vært delaktig i gruppa, hvor han blant annet i hele 2003 jobbet med Påtryneteatret.


Påtryneteatret
  • Originalbesetning: Finn Arve Sørboe, Knut Are Mortensen, Tore Nedgård og Ørjan Haugli.
  • Startet i 1988.
  • La opp i 2005.
  • Gjorde comeback i 2013 med julebordshow.
  • Gjør nytt comeback på Kulturhuset i september 2018.
 

Taxi-Kalle

Siden oppstarten har strålende kritikker haglet inn, og de har skapt karakterer som har brent seg fast hos mange. Hvem husker ikke de erketypiske tromsøværingene Taxi-Kalle, Byguten og Magnhild?

Drosjesjåføren Kalle er en kjent og kjær figur fra Påtryneteatrets mange forestillinger.  Foto: Jon Terje Eiterå

 

I 2005 la de opp, men i 2013 gjorde de et storslagent comeback med forestillingen «Komiske glipp – det beste fra 25 år» på Scandic Ishavshotel, hvor de solgte ut hele 16 julebordshow.

– Nordnorsk humor på sitt beste

iTromsøs anmelder lot seg begeistre og trillet terningkast seks.

– Et herlig og forfriskende møte med den nordnorske humoren, eller kanskje heller Tromsø-humoren – og da på sitt beste, skrev iTromsøs anmelder i 2013.