Skal kåre byens beste «gamer»

Er du over 13 år, med en smule konkurranseinstinkt, og med spill som lidenskap? Da kan du kjempe om tittelen «Tromsøs beste gamer».

SPILLVERTER: Jonas Kramvik (til venstre) og Bjørn Giswold er vertskap for «Tromsøs beste gamer» på Tvibit. 

kultur

Det er Tvibit som står bak konkurransen, der 100 påmeldte skal kjempe om tittelen.

– Foreløpig er det bare drøyt 20 som har meldt seg på, så det er bare for «gamere» å gå inn på Tvibits hjemmesider og registrere seg, sier prosjektansvarlig Ismet Bachtiar.

LES OGSÅ: Julian «DogSledder» Nash (23) er med i TV2s nye storsatsing

Heldagskonkurranse

Konkurransen går av stabelen i Tvibits lokaler søndag 22. oktober.

– Konkurransen starter klokka elleve på formiddagen, og er en «heldagsevent», sier Bachtiar – som selv har jobbet for store spillselskap som EA Playfish og Funcom.

LES OGSÅ: «Barbie» (23) ble beste kvinnelige «gamer» (for abonnenter)

VIRTUELL VIRKELIGHET: Tvibits spillansvarlige, Ismet Bachtiar, her avbildet under Kulturnatta, da barn og unge fikk låne VR-briller.   Foto: Lena Verås Eriksen

 

Han forklarer at Tvibit tar spill på alvor, og at det er viktig at «gaming» inkluderes i kulturfeltet.

– Med «Tromsøs beste gamer»-konkurransen ønsker vi på Tvibit å vise fram byens spilltalenter, og gi disse et sted å møtes, sier Bachtiar.

Må beherske flere spill

Konkurransen 22. oktober er satt opp slik at deltakerne deles opp i grupper, og skal innom flere stasjoner med spill i forskjellige sjangre, samt forskjellige konsoller.

– Vi skal ikke kåre en vinner som er god i kun ett spill, men «gamere» som er god på flere, begrunner Bachtiar.

De hundre deltakerne skal «kokes ned» til åtte. Disse går til finalen, som arrangeres på samme sted søndag 12. november.

– Finalen blir som et liveshow, som også skal også streames, der vi blant annet skal intervjue forskjellige spillkjendiser fra byen.

Aldersgrense på 13

Bachtiar mener at TromsøLAN er et fantastisk tilbud, men at Tromsøs spillere har savnet et tilbud som konkurransen på Tvibit. Han presiserer at folk fra hele fylket kan melde seg på.

LES OGSÅ: Etter tyve år vurderer TromsøLAN å legge ned: – Behovet er ikke der lenger (for abonnenter)

– Jeg ble faktisk akkurat oppringt av en gutt fra Bardufoss, som ønsket å delta. Det eneste kravet til å delta, er at man sender inn en videohilsen. Aldersgrensa er 13 år, og hvis du er under 18 trenger vi foreldrenes godkjennelse, sier prosjektansvarlig.

Premien? I tillegg til skryterettigheter får vinneren en Nintendo Switch. Konkurransens verter er Jonas «Focie» Kramvik og Bjørn «Crimson Cassius» Giswold.