Nå skal han på juleturné i USA!

I år starter Jardar Johansen sin årlige juleturné på andre siden av dammen.

Jardar Johansen  Foto: Tobias Stein Eilertsen

kultur

I fjor inviterte Norges ambassade i Washington DC og Norwegian American Chamber of Commerce tromsdalingen til å spille under den tradisjonelle julegrantenningen på Union Station i Washington DC.

– Jardars fremføring av den amerikanske nasjonalsangen på arrangementet i fjor gjorde sterkt inntrykk på folk, og det er hyggelig at han har lyst å komme tilbake, sier Urd Berge Milbury ved Norges Ambassade i Washington DC i et presseskriv.

Den turen ga mersmak, også for Johansen. I år er han invitert tilbake til julegrantenningen, og kombinerer turen til Washington med en aldri så liten juleturné mens han først er i USA.

– I fjor var folk så enormt takknemlige. Mange og sterke følelser kom til uttrykk, både under og etter konsertene. Derfor tror jeg virkelig at dette kan lykkes. Vi gleder oss som unger på julaften, sier artisten.

Samarbeid med Innovasjon Norge

Johansen tar med seg et band bestående av Håvard Hotvedt, Kim Karlsen, Hanne-Sofie Akselsen og Trond Hartløff. For å få til turneen, som inkluderer åtte konserter over to uker, har han fått med seg Innovasjon Norge på laget.

Turneen sikter seg spesielt inn mot norskamerikanere, og inkluderer både julehistorier fra Norge og god Norges-reklame i form av bilder som vises i bakgrunnen av konsertene.

– Det er dyrt å reise på turné i USA, så jeg var helt avhengig av å få med samarbeidspartnere. Jeg jobber ennå med å finne flere sponsorer som vil være med på laget. Gjerne aktører fra turistnæringen her hjemme, sier Johansen.

Oppvarming

USA-turen blir en tjuvstart på den tradisjonelle nordnorske juleturneen til Johansen, som drar direkte fra avslutningskonserten i New York til turnéstart i Tromsø.

– Vi har øvd inn en del låter som finnes både med norsk og amerikansk tekst, slik at vi kan spille dem på begge delene av turneen. Jeg har jobbet veldig hardt for å få dette til, og har tro på at dette kommer til å bli veldig gøy, sier Johansen.