Vil gi festivalpenger til Tromsø-bygdas damelag

I dag arrangeres Festikvalen for andre gang på Kvaløya. Årets inntekter skal gå til kvinnefotballen.

FRA JAPAN TIL HENRIKVIKA: NOSO-musiker Stein Paulsen har nettopp kommet hjem fra en 10-dagers turne i Japan. I dag arrangerer han Festikvalen på Kvaløya.  Foto: Privat

kultur

Stein Paulsen er for mange kjent som NOSO-musiker, men han står også bak festivalen med det klingende navnet Festikvalen. I Henrikvika på Kvaløya er det i dag et bredt program på dagtid, pluss skikkelig bygdefest med livemusikk på kveldstid.

– Vi feirer gjensynet med kvalen som kommer hvert år, og hele bygda står bak. Ideen er å gjøre noe for den lokale bygda som de fleste bare kjører forbi, sier Paulsen.

Viser lokal støtte

I år gjør Festikvalen definitivt noe for kvinnene i bygda.

– Jeg ønsker å støtte det lokale idrettslaget Blåmann, og opprettelse av damelaget. Årets overskudd vil gå uavkortet til dem, sier festivalsjefen, og legger til:

– I 2017 burde det vært unødvendig at damene må slåss om pengene. Hva har de lokale lagene gjort for damefotballen?

Arrangementskomiteen består av naboer, og IL Blåmann damer står for salg og dugnad.

Fest og familiearrangement

På formiddagen blir det kafé og familiearrangementer, ifølge Paulsen. Tre lokale artister skal holde konserter, og de to kunstnerne Bjørnar Hansen og Thomas Bøhn skal stille ut sine bilder.

– Det vil bli også bli hesteridning, eventyrstund og bokbyttehjørne, skyter Paulsen inn.

Under festen på kveldstid skal to band på scenen: FokkRock og punkbandet Next Pistols.

– Jeg kommer rett fra en fantastisk 10-dagersturne i Japan med NOSO, hjem til min lille bygd her i Henrikvika, sier en hektisk festivalsjef – som omtaler Festikvalen som både viktig og morsom.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur