Anmeldelse

«Opera for alle» var ikke opera for meg!

Ramsalt opera reklamerer med at dette er opera «for alle». Består alle av bare gamle mennesker?

  Foto: Ola Røe

0

kultur

Konseptet med å oversette opera til et miljø satt i Norge og til norsk språk er en fantastisk ide. Å føle seg hjemme i noe som ikke kommer hjemmefra er sjeldent, og det er kanskje det forfatteren prøver på. Dessverre funket det ikke helt denne gangen.

Skivebom      

Å sette sammen 13 operastykker går ikke! Det fantes ikke sammenheng mellom stykkene, og man måtte ha mikroskop for å se om artistene var i rolle eller ikke. 

Nå skal det sies at de eldre i salen hadde en flott stund, de flirte så stolene knaka, mens for meg sikta noen av vitsene på blinken, men traff treet fem meter unna. Å reklamere for at noe er «for alle», vet man jo at ikke stemmer, men om dette var et forsøk på å få ungdommer til å like opera bedre, så gikk det riv, ruskende galt!

Kan ikke si noe på artistene

Når det er sagt, var alle som fremførte veldig flink. De to solistene var stødige og sang klart og rent, de visste hva de holdt på med! Pianist må applauderes for å faktisk få frem genuin latter fra både meg og mine venner, da knakte det litt i min stol også. 

Om du er gammel kan denne operaen godt funke for deg, men jeg som en del av den unge befolkningen drar heller på noe annet neste gang.