Slik gikk det da de ba skoleelever om å anmelde opera

Operaforeninga inviterte elever fra Kongsbakken for å anmelde Ramsalt Opera.

Nina Jebens og Ivar Solberg i kammerkoret Ultima Thule ser fram til onsdagens konsert i Grønnåsen kirke. Inntektene går til et barnehjem i Sør-Afrika. Foto: Helge Skog 

kultur

- Mottoet til Operaforeninga er jo «Opera for alle!», og da vil vi jo gjerne også nå ut til de yngre med forestillingene våre. Jeg etablerte et samarbeid med Ane Fagerlund Rypdal og hennes klasse på Kongsbakken, sier Nina Jebens, leder i Operaforeningen , og fortsetter:

- Vi ble enig om at jeg skulle komme opp og presentere «Ramsalt Opera» for elevene, og gi dem billetter til forestillingen, mot at de skreiv anmeldelser i etterkant.

Tolket kjente operastykker

Ramsalt Opera, er ikke er navnet på en forestilling, men på ensemblet til Sveinar Aase, Åse Krystad og John Kristian Karlsen som spilte på Kulturhuset i slutten av forrige uke.

- Konseptet er at de tolker kjente operastykker på nord-norsk, og gir karakterene en nord-norsk kontekst. Det er også en uhøytidelighet over det de gjør, i denne opera-puben, som vi tenkte kunne appellere til ungdom, sier Jebsen.

Delte meninger

Vi har fått lov til å dele anmeldelsen til Kongsbakken-elevene Jonatan Taylor og Vilde Sørensen som dere kan lese her.

- Vi fikk litt delt tilbakemelding, men vi blei veldig begeistra over hvor gode en del av de anmeldelsene var, og syntes de fortjente å bli hørt for sine meninger, sier Jebsen.

Her kan du lese anmeldelsen til Sørensen: «Opera for alle» var ikke opera for meg!

Og her kan du lese anmeldelsen til Taylor: «Et Nord-Norge av sex og fiske»