Nordnorsk Kunstmuseum tildelt NPU-prisen

Museet har «de mest nyskapende og ambisiøse satsingene».

NY PRIS: I mars ble museet kåret til årets museum 2017. Nå kan de smykke seg med nok en pris.   Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Det heter det i hvert fall i juryens begrunnelse for hvorfor Nordnorsk Kunstmuseum skulle tildeles NPU-prisen for 2017 i kategorien Next Practice.

LES OGSÅ: Samlingsutstillinga tilbake på Nordnorsk Kunstmuseum: Kunstmuseet fornyer seg (for abonnenter)

Nordnorsk Kunstmuseum blir med denne prisen anerkjent av Norsk Publikumsutvikling som en banebrytende institusjon av nasjonal betydning innen kunst- og kulturfeltet.

– Vi skal fortsette å ta vårt publikum på alvor i årene som kommer, og vi har store forhåpninger om å kunne skape nye og enda bedre museumsopplevelser sammen i fremtiden, sier direktør ved museet, Jérémie M. McGowan.

LES OGSÅ: Rekordbesøk for Nordnorsk Kunstmuseum

Juryen gir prisen til museet blant annet «på grunn av de ambisjonene museet har for utvikling av sin samfunnsrolle og de grepene som tas for å øke synlighet og skape engasjement».

LES OGSÅ: Nordnorsk Kunstmuseum er årets museum 2017

– Museet er svært takknemlig for denne æren, og håper at publikum, og Nord-Norge for øvrig, er like stolt, sier direktøren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur