Revy

«Høydepunktet i revyen var noe av det mest absurde undertegnede har vært vitne til i 2017»

Absurditetene sto i kø da Tromteatret trimmet lattermusklene til anmelder og publikum.

OLSENBANDEN SLÅR TIL: Olsenbanden var temaet for Tromteateret 2017. Foto: Håkon Steinmo.  Foto: Haakon Steinmo

0

kultur

Olsenbanden var tema for årets revy, som leverte med flere gode og gjennomtenkte sketsjer.

SE BILDESERIE FRA ÅRETS REVY HER!

Elevene ved Tromsdalen har gjort en god jobb med å sette sammen en revy med gjenkjennelige temaer. For eksempel den evige kampen mellom rød og brun julebrus, i revyen portrettert som to slåssende brusflasker.

Et annet tema var innbruddet hos Urmaker Jørgensen, for anledningen utført av Olsenbanden.

«KAI-MASSASJE»: Thaimassasje var byttet ut med «Kai-massasje» i en vidunderlig absurd sketsj. Foto: Håkon Steinmo.  Foto: Haakon Steinmo

Den nordnorske massasjen

Et av høydepunktene i revyen var noe av det mest absurde undertegnede har vært vitne til i 2017.

Kais nordnorske «Kai-massasje», fullendt med olje, omega 3, og skismurning, har overtatt for et av byens nå nedlagte thaimassasjestudio. Når en forfjamset kunde opplever at hans faste massjested i byen er erstattet med kaimassasje, uten den «happy endingen» han var på jakt etter, skapte det latterbrøl fra salen.

Her dras det inn et hav av karakterer som ikke egentlig har noe med verken massasje eller Nord-Norge å gjøre, men det fungerer ypperlig.


Tromteatret 2017: Olsenbanden
  • Premiere onsdag 29. november
  • Spiller: I gymsalen på Tromstun ungdomsskolen
  • Øvrige forestillinger: Spilles til og med lørdag 2. desember klokken 18.00 og 21.00
  • Hovedinstruktører: Trym Sømhovd og Mathilde Korneliussen.
  • Ledere: Nikolai Nilsen og Anna Jacobsen.
 

Satire

KrFs valgresultat blir også harselert med, og vi får se Knut Arild Hareide i ny rolle som hardrocker i et forsøk på å fri til nye velgere. Her kunne partiets lokale leder, Helga Marie Bjerke, med fordel blitt brukt til mer enn kun bak keyboardet, men to engasjerte tamburinspillende nonner løftet sketsjen. Denne delen av revyen kan med fordel være avslutningsnummeret. Amen!

JULING: Rød og brun julebrus havner i slåsskamp under årets revy. Foto: Håkon Steinmo.  Foto: Haakon Steinmo

 

Manglende rød tråd

Dessverre mangler den røde tråden, og temaet «Olsenbanden» blir lite synlig utenom i dekorasjonen og har liten tid på scenen. Dette var heller ikke blant de beste innslagene, på tross av imponerende god innsats fra både Egon, Kjell, Benny og Dynamitt-Harry. Tromteateret kunne også med fordel spart seg vitsingen om Trine Skei Grandes vekt. Dette ble et billig poeng i en sketch som varte i under ett minutt.

Tromteateret 2017 bød på mye god humor, og hysteriske prestasjoner fra skuespillere og husbandet. Og selv om det var liten sammenheng mellom sketsjene var mange av dem såpass gode at det kan jeg leve godt med.

HER ER VÅRE ANDRE REVYANMELDELSER FRA I HØST:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur