Dolly-feber på Kulturhuset – Kristine og Finn Arve inviterer til storshow

Ekteparet Kristine Henriksen og Finn Arve Sørbøe har forelsket seg helt i USAs ubestridte countrydronning. Nå vil de dele kjærligheten med resten av byen.

COUNTRYFRELST: Kristine Henriksen, Finn Arve sørbøe og Tore Bruvoll har latt seg frelse av Dolly Parton. Nå inviterer de til storshow for å hedre countrydronningen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Dolly er ei utrolig kul dame. På utsiden er det Botox, plastikk og gummi, men samtidig er hun så ærlig – også om det.

Finn Arve Sørble
kultur

22. november neste år er det duket for "Dolly for en kveld" på hovedscenen på Kulturhuset. Der vil Kristine Henriksen, Finn Arve Sørbøe, Tore Bruvoll og et syvmannsorkester ta med publikum på en oppdagelsesreise gjennom Dolly Partons liv og musikk.

Jogging og YouTube

– Det hele startet med at jeg er glad i å jogge, forteller Henriksen.

Hun blar opp i en slags blanding av dagbok og kalender, hvor hun har notert seg eurekaøyeblikket.

– Det var søndag 19. mars! Jeg sto på tredemølla på treningssenteret jeg bruker. Den har skjerm og Youtube-tilgang. For å døyve kjedsomheten, endte jeg opp med å se på en masse konsertopptak og intervjuer med Dolly Parton. Jeg ble helt bergtatt av dama og bestemte meg der og da for å lage en forestilling om livet og musikken hennes.

Sørbøe har regien

Da Henriksen kom hjem og fortalte ektemannen om planene, tente han umiddelbart på ideen.

Sist paret samarbeidet, under Sørbøes enmannsforestilling "Kaddeva æ sa", hadde kona regien. Nå er rollene reversert.

– Jeg kan nok ikke bidra så mye med musikken. Det får Tore, som er musikalsk ansvarlig, og Kristine stå for. Jeg blir nok mer et par øyne i salen som kan si noe om det som skjer på scenen når ut til publikum, forteller han.

IDOL: Da Kristine Henriksen gjenoppdaget Dolly Parton på et treningsstudio i mars, forelsket hun seg helt i den amerikanske musikeren.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Ekstrem fattigdom

Sørbøe skal også, sammen med kona, skrive teksten til forestillingen.

– Dolly er ei utrolig kul dame. På utsiden er det Botox, plastikk og gummi, men samtidig er hun så ærlig – også om det. En gang sa hun at det koster å se så billig ut som hun gjør, sier han og ler.

– Hun vokste opp i en stor fattig familie i Tennessee. Da hun ble født, måtte foreldrene betale doktoren med en sekk maismel fordi de ikke hadde penger. Hun var nummer fire i en søskenflokk på 12 og bodde i et hus uten elektrisitet, vann eller bad. Likevel har hun aldri gått inn en offerrolle, men tar heller eierskap til fortiden sin, tilføyer Henriksen, og fortsetter:

– Hun skriver alle låtene sine selv, lager musikken, har bygget opp et forretningsimperium og driver attpåtil en egen fornøyelsespark. Det er nesten ikke til å tro, alt hun har fått til.

Egen vri på låtene

I likhet med Sørbøe, var ikke Tore Bruvoll vanskelig å be da Henriksen tok kontakt og lurte på om han kunne tenke seg å ha det musikalske ansvaret for forestillingen.

– Jeg digger Dolly! Country har kanskje et litt frynsete rykte, men Dolly, det er skikkelige greier, sier han.

Bruvoll forteller at det har vært vanskelig å velge ut hvilke låter de skal spille i løpet av forestillingen.

– Hun har skrevet over 3.000 sanger, så det er ikke bare-bare å velge. Noen kommer man imidlertid ikke utenom, som "Jolene", "9 to 5" og "I Will Always Love You".

Ifølge Bruvoll vil gjengen bak forestillingen lage sine egne vrier på låtene.

– Det blir ikke rene coverlåter, men publikum vil definitivt kjenne dem igjen, forklarer han.