Oppdaget konkurranse ved tilfeldighet – Tromsø-fiolinist vant pris

Fiolinist Johannes Garam Liebig (22) har vunnet Coop Nords kulturpris, og 50.000 kroner.

VINNER: Fiolinist Johannes Garam Liebig (22) er den 26. vinneren av Coop Nords Kulturpris. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Krysspress. 

kultur

– Noe av det skal gå til ny fiolin. Pengene gir meg mulighet til litt flere kurs og reiser så jeg kan fortsette å utvikle meg, sier fiolinisten i en pressemelding.

Liebig er til daglig student ved Musikkonservatoriet der han tar en bachelor i fiolin.

LES OGSÅ: Edit (19) plukket ut til «landslaget» for orkestermusikk-studenter

Oppdaget konkurransen ved en tilfeldighet

Det var helt tilfeldig at 22-åringen oppdaget konkurransen under et besøk på Coop Prix Tempogården.

– Jeg så at det sto et oppslag med ordet «kultur» i på veggen, leste, og bestemte meg for å søke. Det er jeg veldig glad for i dag, sier Liebig.

Faren til Alexander Rybak som lærer

Liebig var en av 21 nominerte til prisen. Han har mange års erfaring bak seg, og hadde sin første fiolintime allerede som 4-åring hos faren til Alexander Rybak, Igor Rybak. 22-åringen har både vært vikar for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO, og vært konsertmester for Tromsø Ungdomssymfoniorkester og Arctic Musicians. Han har også gjort flere internasjonale konserter i Sveits, Ukraina, Tyskland og Usedomer Musikfestival i Berlin.

LES OGSÅ: Operastjernen skiftet kjønn (for abonnenter)

Flere tidligere Tromsø-vinnere

Liebig er den 26. som mottar Coop Nords kulturpris. Blant tidligere vinnere finner vi blant annet tromsøværingene Simone Grøtte, Peter Estdahl, Julie Alapnes Normann, Ragnar Olsen, Oddbjørg Karlsen, samt Kirkens Bymisjon, Treffpunkt Kafé, Kulturavdelinga ved UNN, «Eventyr fra Nordlyslandet og rockegruppa «Blinklys».