Oppdaget konkurranse ved tilfeldighet – Tromsø-fiolinist vant pris

Fiolinist Johannes Garam Liebig (22) har vunnet Coop Nords kulturpris, og 50.000 kroner.

VINNER: Fiolinist Johannes Garam Liebig (22) er den 26. vinneren av Coop Nords Kulturpris. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Krysspress. 

kultur

– Noe av det skal gå til ny fiolin. Pengene gir meg mulighet til litt flere kurs og reiser så jeg kan fortsette å utvikle meg, sier fiolinisten i en pressemelding.

Liebig er til daglig student ved Musikkonservatoriet der han tar en bachelor i fiolin.

LES OGSÅ: Edit (19) plukket ut til «landslaget» for orkestermusikk-studenter

Oppdaget konkurransen ved en tilfeldighet

Det var helt tilfeldig at 22-åringen oppdaget konkurransen under et besøk på Coop Prix Tempogården.

– Jeg så at det sto et oppslag med ordet «kultur» i på veggen, leste, og bestemte meg for å søke. Det er jeg veldig glad for i dag, sier Liebig.

Faren til Alexander Rybak som lærer

Liebig var en av 21 nominerte til prisen. Han har mange års erfaring bak seg, og hadde sin første fiolintime allerede som 4-åring hos faren til Alexander Rybak, Igor Rybak. 22-åringen har både vært vikar for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO, og vært konsertmester for Tromsø Ungdomssymfoniorkester og Arctic Musicians. Han har også gjort flere internasjonale konserter i Sveits, Ukraina, Tyskland og Usedomer Musikfestival i Berlin.

LES OGSÅ: Operastjernen skiftet kjønn (for abonnenter)

Flere tidligere Tromsø-vinnere

Liebig er den 26. som mottar Coop Nords kulturpris. Blant tidligere vinnere finner vi blant annet tromsøværingene Simone Grøtte, Peter Estdahl, Julie Alapnes Normann, Ragnar Olsen, Oddbjørg Karlsen, samt Kirkens Bymisjon, Treffpunkt Kafé, Kulturavdelinga ved UNN, «Eventyr fra Nordlyslandet og rockegruppa «Blinklys».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur