Gjentar braksuksessen fra i fjor

Utestedene Compagniet, Flyt, Aunegården og Prelaten går igjen sammen for å lage gatefest.

FULLT: Dette bildet er fra Gatefesten som ble arrangert i august under Arctic Race. Nå vil Arthur Mack gjenta suksessen.  Foto: Daniel Lilleeng

kultur

Ideen om å stenge Sjøgata for å invitere til gatefest hadde Arthur Mack ruget på i vel to år. Under Arctic Race i august, ble ideen for første gang realisert, og konseptet ble en umiddelbar suksess. 1.000 mennesker var innom festen, og fikk med seg en helaften med nordnorsk musikk.

Til tross for et vellykket arrangement, var det ikke gitt at Gatefesten ble gjentatt. Dette fordi konseptet ble gjennomført da Sjøgata var stengt under Arctic Race, og en eventuell gjentakelse var avhengig av avtale med kommunen.

Men nå forteller Mack de den 11. august 2018 igjen inviterer til gatefest.

– Vi har basert Gatefesten på artister fra landsdelen. Vi har så mye mer å tilby og vise fram, sier Arthur Mack, bookingsjef i Gatefesten.

Disse skal opptre

– Vi har fått signaler fra kommunen at en stenging lar seg gjennomføre. Vi kan jo ikke bare stenge Sjøgata når det kommer fintfolk sørfra, sier han.

Artistene som står på scenen neste år er: Neon Apartments, Jadudah, Hollow Hearts, The Late Great og Ca. Doffen.

– Veldig mange av de bandene er aktuelle og «hot» for tiden. De er på vei opp og fram, og vi heier på de lokale bandene, sier Mack.

Kjent konsept, men noen overraskelser

Mack forteller at konseptet blir det samme som i fjor, men trolig med flere besøkende.

– Vi har lov til å ha 1.500 mennesker der, og vi regner med at det blir utsolgt ganske tidlig. Billettene er allerede lagt ut for salg, sier han og forteller at de allerede merker pågang.

– Konseptet vil man kjenne igjen fra i fjor, men vi skal videreutvikle det litt. Det kan hende at det kommer noen overraskelser, sier han.

I likhet med fjoråret, vil Mack gi deler av overskuddet til veldedige formål. I fjor fikk Kirkens Bymisjon tildelt en sjekk på 50.000 kroner fra Gatefesten.

– Vi håper at vi får solgt 500 flere billetter enn i fjor, og da kan vi gi mer til Kirkens Bymisjon eller eventuelt andre, sier han.