Nå flytter Døladag fra Stortorget

I over 30 år har Døladagen blitt arrangert den andre lørdagen i desember. I år flytter den bort fra Stortorget.

STOR­TOR­GET: Døladag skal ikke len­ger ar­ran­ge­res på Stor­tor­get, men flyt­ter i år til The Edge. Bil­det er fra Døladagen 2015. Foto: Ro­nald Johansen 

kultur

Tradisjonsrike Døladagen, arrangert av Dølakoret, flytter i år fra Stortorget til utenfor The Edge.

– Vi har samme filosofi om kortreist mat, kultur og tradisjoner, så da vi fikk forespørselen, tenkte vi at det var greit å prøve, sier Døladag-ansvarlig Berit Simonsen.

Bålkaffe på høystakker

Døladagen blir alltid arrangert andre lørdag i desember, altså førstkommende lørdag. Og selv om de i år flytter på seg, lover Simonsen ingen flere endringer i programmet.

– Som vanlig tenner vi opp bål og plasserer ut høystakker så folk kan nyte bålkaffen og smaksprøver. Alt skal foregå som tidligere, forsikrer hun.

Det blir også salg av bakst som lefser, smultringer, julebrød, og selvfølgelig syv sorter. Samt håndverk i form av hjemmestrikk og treprodukter som medlemmene av koret selv lager. Inntektene fra arrangementet går til Dølakoret.

Dølakoret skal opptre

Dølakoret skal underholde med sang, og selv om de flytter på seg i år, håper de at arrangementet skal bli like populært som tidligere.

– Jeg tror folk synes det er koselig å slappe av litt i julestria. Nå er jeg spent på om folk har fått med seg at vi har flyttet oss, og om de dukker opp, sier Simonsen.