«Skjer’a Bragera?»

«Krenkefesten som uteble»

Årets Bragerevy lovet en krenkefest, men slik ble det ikke.

ØDELAGT BARNDOM: «Karius og Baktus» blir aldri det samme igjen etter å ha sett Bragerevyen 2018. Foto: Håkon Steinmo.  Foto: Haakon Steinmo

4

kultur

På scenen står mange unge talenter som gjør en solid jobb i årets revy. Det blir mye latter, og flere av musikknumrene imponerer.

I forkant av revyen ble det lovet politisk ukorrekthet og krenkelser. Grenser skulle presses, fortalte hovedinstruktørene. Men den store krenkefesten ble det ingenting av.

Det er mye bra å trekke fram med årets revy, og aktørene på scenen imponerer i sketsj etter sketsj. Selv om skuespillerprestasjonene er gode, kunne flere av numrene med fordel vært satt mer på spissen, og vært frekkere.

SNEKKERE: «Norges mest sexy yrke» var et av flere knallgode musikknummer. Foto: Håkon Steinmo.  Foto: Haakon Steinmo

Maskulint og homoerotisk

Det som virkelig trekker opp årets forestilling er musikknumrene. «Norges mest sexy yrke» der en veldig maskulin, og noe homoerotisk, gjeng snekkere får vist seg fram. Dette er topp underholdning. Det samme er soloen «Sommerfuggel» satt til Nina Simones «Feeling Good». Dette nummeret fremkaller gåsehud på armene og er alene verdt inngangsbilletten. Her er det også verdt å nevne bandet, som gjør en formidabel innsats gjennom hele revyen. Musikken er virkelig en fornøyelse.

#METOO: Mennene ble muligens krenket i #MeToo-sketsjen, men det ble dessverre ikke undertegnede. Foto: Håkon Steinmo.  Foto: Haakon Steinmo

#MeToo

I hele to sketsjer er #MeToo-kampanjen tema. Som en lett-krenkelig ung kvinnelig journalist forventer jeg virkelig å bli krenket av dette. Det blir jeg absolutt ikke. Her er rollene snudd, og kvinnene trakasserer mennene helt til alle finner ut at de ikke liker å bli trakassert, og bestemmer seg for å stå sammen. Igjen er det ikke noe å si på fremførelsen, men å se Bård Hoksrud gjøre piruetter på Segway er mer krenkende.

Gjengangere

Karakterene Tore og Per er gjengangere gjennom hele forestillingen, og den eneste røde tråden. Hele fire ganger møter vi de to noe sosialt inkompetente kompisene. Dette blir til tider noe repetitivt og langdrygt, selv om karakterene vokser på meg. Men som med flere av de andre sketsjene kan de med fordel gjøres kortere.

«Klamydius» og «Herpus»

Av de virkelig gode sketsjene finner vi «Karius og Baktus spørsmålstegn». Her kan mang en voksen få barndommen sin ødelagt av å se de kjente skikkelsene i ny drakt som «Klamydius» og «Herpus». De befinner seg i skjeden til Siv, der de to trives veldig godt helt fram til et fatalt besøk hos gynekologen. Parodien er perfekt, selv om undertegnede aldri kan se på «Karius og Baktus» på samme måte igjen. Men heller ikke her ble jeg krenka.

Etterlyser «krenk»

2017 har vært krenkelsenes år. Årets første dag bød på skuffende lite «krenk», og til tider var det rett og slett litt kjedelig. Men det er mange gode opplevelser og morsomme øyeblikk under årets revy, og helhetsinntrykket positivt. Bragerevyen 2018 er verdt et besøk, men ikke forvent å bli krenka.

Visningsdatoer:

1. januar 18:00

2. januar 18:30 og 21:00

3. januar 18:30 og 21:00

4. januar 18:30 og 21:00

5. januar 18:30