Så mye økte besøkstallene til Nordnorsk Kunstmuseum i fjor

De ble kåret til «Årets museum» i fjor, og nå er det klart at de leverer publikumstall som matcher tittelen.

Fornøyd: Direktør Jérémie McGowan ved Nordnorsk Kunstmuseum er svært fornøyd med tallene og lover at 2018 skal bli enda bedre. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

kultur

Mars, april og mai 2017 var månedene med mest økning, og samsvarer med perioden for museumsperformancen «Sámi Dáiddamusea» og dens utstilling «There Is No», som er museets best besøkte utstilling noensinne med samisk kunst utstilt i alle etasjer og rom.

Utstillingen var et resultat av samarbeid med RiddoDuottarMuseat i Karasjok, og den sørget også for at museet fikk årets kulturpris fra Tromsø kommune nå før jul.

– I perioden 15. februar til og med 26. mars har det vært 6.531 besøkende på «Sámi Dáiddamusea/Samisk kunstmuseum». Jeg tror ikke museet har hatt så mange på ei utstilling etter så kort tid, sa direktør Jérémie McGowan ved Nordnorsk Kunstmuseum til iTromsø i vår.

Rekordår: Nordnorsk Kunstmuseum kan se tilbake på et rekordår med flere priser og svært gode besøkstall. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Haakon Steinmo

27 prosent økning

2017 var bedre besøkt i alle årets måneder unntatt oktober, da museet var stengt i to uker, og desember. 32.054 personer var innom museet i fjor, noe som tilsvarer en oppgang på hele 27 prosent fra 2016 og ny besøksrekord for museet. Forrige besøksrekord ble satt i 2014, da med 26.609 besøkende.

– Slike tall inspirerer og motiverer oss til å fortsette å levere gode og relevante opplevelser for alle. 2018 blir enda bedre, sier McGowan, i et presseskriv

Årets museum

I vår ble Nordnorsk Kunstmuseum også kåret til årets museum av Norges Museumsforbund, og de vant i kategorien «Neste praksis» under NPU-prisen i høst.

– Det er publikum vi er her for, så det er fantastisk å se at vi lykkes med å nå så mange, sier McGowan.