Bedre billettsalg enn i fjor

Billettsalget til den 28. utgaven av Tromsø Internasjonale filmfestival ligger over fjoråret. I fjor endte totalbesøket på 61.162.

PÅ TIFF-TOPPEN: «Call Me By Your Name» er filmen det er omsatt flest billetter til så langt under årets TIFF. Foto: UIP 

tiff i tall
  • Er målt i antall besøk Norges største filmfestival og landsdelens største kulturarrangement
  • Arrangert første gang i 1991, med 5.200 besøkende
  • I 2017 var totalbesøket 61.162, av dem 10.579 unike publikummere, og 1.534 akkrediterte – inkludert 134 fra mediene og 268 frivillige
  • Fem visningssteder pluss utekino
  • Festivalen genererer 26 millioner kroner i ringvirkninger (markedsundersøkelse fra 2011)
  • kilde: tiff.no
kultur

Torsdag klokken 18.00 var det solgt totalt 50.903 billetter, vel 700 flere billetter enn festivalen hadde solgt i fjor på samme tidspunkt.

– I fjor på samme tidspunkt hadde vi solgt 50.196 billetter, i 2016 ble det solgt 51.218 billetter, så dette blir en spennende helg for å se om vi kan slå tallene fra 2016, sier vikarierende kommunikasjonssjef Karina Hansen i TIFF.

LES OGSÅ: Rekordmange barn besøkte TIFFs utekino

Torsdag er den dagen i løpet av festivaluka så langt det er solgt flest billetter,

– Da solgte vi 3.600 billetter. Vi forventer at helga byr på godt besøk, sier Hansen.

TIFF har satt ny publikumsrekord hvert år i de 27 årene festivalen har vært arrangert. Om det også skjer i år, når festivalen arrangerer for 28. gang, gjenstår å se.

Ifølge festivalledelsen er det mange billetter igjen. Søndag spanderer TIFF festivalarmbånd til alle som ennå ikke har vært på festivalen.


10 på topp

1. «Call Me By Your Name»

2. «Ut av intet»

3. «Per Fugelli – siste resept»

4. «Reinventing Marvin»

5. «C’est la vie!»

6. «The Garden»

7. «Ugly & Blind»

8. «Ice Mother»

9. «The Florida Project»

10. «The Deep»

(per torsdag 18. januar klokken 18.00)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur