Tromsøværing vant nordisk mesterskap i tegneseriekunst

Jens K. Styve forsvarte Norges ære, da tegnere fra de nordiske landene målte krefter med «lyntegning» i Frankrike.

VINNERLAGET: Jens K. Styve (fra venstre), Erik Falk og Marius Renberg kapptegnet mot de andre nordiske landene på torsdag. Foto: Privat 

kultur

Styve er denne uken på den internasjonale tegneseriefestivalen i Angoulême i Frankrike, i forbindelse med promoteringen av tegneserien «Dunce».

På torsdag fikk Styve sammen med de norske tegnerne Erik Falk og Marius Renberg, satt tegnehastigheten på prøve mot sine nordiske tegnerbrødre.

– Det var en morsom og veldig uhøytidelig konkurranse, så det er ikke noen stor greie, sier Styve beskjedent, men legger til:

– De andre nordiske deltakerne hadde jo et veldig høyt nivå, så det var uansett veldig gøy å vinne, sier Styve.


 

Festivalen i Angoulême blir, ifølge Wikipedia, regnet som Europas nest største tegneseriefestival, og har i gjennomsnitt rundt 200.000 besøkende hvert år.

Tromsøtegneren sluttet i jobben i 2016 for å lage tegneserier på fulltid, og har forteller om et hektisk promoteringsløp i tiden som kommer.

– Jeg vil ta serien med til flere europeiske festivaler i løpet av året, forteller han.

I videoen kan du se Styve og Marius Renberg knuse svenskene i 90-sekunderstegning. På svensk side sitter blant annet Jonas Darnell, kjent for å ha skapt tegneserien «Herman Hedning».