Nordlysfestivalen søker et yngre publikum:

«Snö-vær på hjemmebane»

Etter uker med is, frost og skare, er det tydelig at tilhengerne av Snö kjenner sin besøkelsestid.

MED FORSTERKNINGER: Snös Hallvar Agersborg og Martin Hotvedt stiller live forsterka med Eirik Henriksen på keyboard, Truls Nordby på trommer og Harald Isaksen på gitar.  Foto: Helge Matland

4

Snö

Snö
  • Konsert i regi av Nordlysfestivalen
  • Kulturhuset, Verkstedet
  • 27.01.2018
kultur

Elektropop-duoen Snö fylte nesten Verkstedet i Kulturhuset med liveversjoner av gamle hiter og scenepremière på nyutgitte «Planetarium» som ble sluppet så sent som fredag denne uka med produsenthjelp fra Mads Martinsen.

Prosjektet Snö med Hallvar Agersborg og Martin Hotvedt, starta opp i 2014, og slo for alvor an i hele landet etter at gutta lanserte singelen «Krig» høsten 2016.

Nå har et lite knippe av duoens låter passert millionen i antall spillinger på Spotify og andre nettleverandører av musikk.

Etterlengta konsert

Live har imidlertid ikke hjemmepublikum i Tromsø hatt for mange muligheter til å høre Snö. Opptreden på Rakettnatt, rivingsfesten på Verftet og en egen konsert for utsolgt hus på lillescenen på Driv er unntaket, og oppslutninga om denne konserten viser at den har vært etterlengta av publikum, og etter hva jeg forstår også av duoen selv.

Festivaljobber siste året, blant anna på Træna-festivalen og Rakettnatt, har imidlertid gitt duoen til å bygge opp og drille liveversjoner av sitt repertoar.

På scenen henter duoen støtte fra Eirik Henriksen på tangenter, Harald Isaksen på gitar og Truls Nordby på trommer. Det gir et fyldigere lydbilde og et musikalsk uttrykk som dreies et lite knepp mot det mer organiske og dynamiske.

Ukomplisert

Likevel er det en heller ukomplisert elektronika-pop som Snö serverer i verkstedet. Og det gjelder både det musikalske og det tekstlige om livet, døden, kjærligheten og havet.

Det betyr imidlertid ikke at Snö på sitt beste kan være engasjerende. Musikken er melodiøs og sangbar, og kan innimellom også få det til å rykke litt i dansefoten.

Kanskje gikk noen hjem og følte seg litt snytt. For det er ikke noe stort utvalg av musikk Snö har å øse av. 10 låter pluss at de hadde spart hiten «Krig» som ekstranummer kan bli i minste laget.