Tore Sagen før sin første Tromsø-opptreden: – Ville ikke stjele glansen fra et potensielt OL

Neste helg debuterer NRK-profil Tore Sagen i Tromsø, i tospann med Trond-Viggo Torgersen.

IMPROVISERER: Tore Sagen og Trond-Viggo Torgersen besøker Tromsø med showet «Hvorfor det?», der de blander stand up og improvisasjon. Foto: NRK 

kultur

Sagen utgjør for anledningen den andre delen i Torgersens show «Hvorfor det?». Fredag 9. februar besøker duoen Driv, hvor de kombinerer stand up og improvisasjon.

Torgersen har gjestet Tromsø med «Hvorfor det» tidligere, men da sammen med Kristopher Schau eller Steinar Sagen.

Tar for seg av yngre komikere

– Det må vel – bokstavelig talt – være store sko å fylle, å skulle ta over stafettpinnen fra din eldre bror samt Kristopher Schau?

– Helt klart, Kristopher har de største skoene i underholdningsbransjen. Jeg har riktig nok ikke sett noen av dem sammen med Trond Viggo tidligere, men jeg vil nok skille meg litt fra begge to.

– På hvilken måte?

– Vi har forskjellige egenskaper. Kristopher er mer grisete og ekkel enn meg, mens Steinar ikke finnes ekkel. Jeg blir vel en slags mellomting – med mindre sko.

– Har TV et slags bruk-og-kast-forhold til komikere?

– Han er en sånn «grand old man» som bare tar for seg av yngre underholdningskonsulenter. Bortsett fra dette er han en varm fyr, men han kan også være knallhard hvis han får spørsmål han ikke liker. Jeg er litt mer på publikummernes side, hehe.

Velger improvisasjon foran manus

Yngstebror Sagen har opptrådt med Torgersen tidligere, og samspillet har fungert godt, ifølge han selv.

– Vi har en ganske fin kjemi, men hvis vi begynner på et tema har vi en tendens til å ralle oss vekk fra der vi startet – noe som muligens er mer underholdende for oss selv, enn publikum, sier han.

«Hvorfor det?» baserer seg på spørsmål fra publikum, og har blitt omtalt som både fakirteater, mental strikkhopping og ekstrem teatersport.

– Jeg foretrekker improvisasjon foran å jobbe med manus. Jeg liker tanken på at hva som helst kan skje.

– Min favorittby nord for Mo i Rana

Dette blir faktisk Tore Sagens første opptreden i Tromsø, og han har en god forklaring hvorfor.

– Tidligere har jeg ikke villet stjele glansen fra et potensielt OL-arrangement. Nå som dét ikke blir noe av, gleder jeg meg til å komme oppover, sier Sagen.

NRK-profilen mener fredagens publikum vil få oppleve en litt «gladere» utgave av mannen de kjenner fra TV og radio. Han benytter også muligheten til å skryte litt av Ishavsbyen:

– Tromsø er helt klart min favorittby nord for Mo i Rana!