Sprudlende fornøyd med ny rekord: – Det er folket vi lager festival for

11 dager, 54 arrangementer og over 10.000 besøkende er fasit etter årets Nordlysfestival.

Sprutglad: Festivaldirektør Line Fusdahl og markeds- og kommunikasjonsleder Kent-Einar Myreng i Nordlysfestivalen har lite å utsette på gjennomføringen av årets festival. Foto: Marius Fiskum/Nordlysfestivalen 

kultur

Allerede før festivalens to siste forestillinger søndag kveld var det klart at besøksrekorden fra 2016 ble slått med minst 99 besøkende.

– Jeg er overveldet over responsen fra publikum. Det er folket vi lager festival for. Rent økonomisk er publikumsrekorder selvsagt bra for festivalen, men vi lager først og fremst festival for å skape store opplevelser for publikum og for å bringe verden til Tromsø, sier festivaldirektør Line Fusdahl søndag ettermiddag.

Nye satsinger

Mens storsatsinger som «Ballett Hispanico», «The Orchestral Joik», og konserten med Procol Harum alle solgte ut sine forestillinger, ble det en noe trangere fødsel for den nye satsingen mot et yngre publikum. Ingen av konsertene med Resirkulert, Snö, Jonas Alaska og Ralph Myerz and the Jack Herren Band solgte ut sine respektive lokaler, men festivalen gir ikke opp rekrutteringen av unge med det første.

– Det tar tid å bygge opp en helt ny publikumsgruppe, og selv om det ikke ble noe braksuksess i år, skal vi videreutvikle konseptet, sier Kent-Einar Myreng, markeds- og kommunikasjonsleder for festivalen. Han får støtte hos Fusdahl:

– Målet vårt er å tilby poster i programmet vårt til folk som setter pris på kvalitetsmusikk i alle aldre. Vi hadde i år for eksempel én forestilling som var laget spesielt for barn, men dette er noe av det vi vil jobbe med å forsterke de kommende årene.

Forbedringspotensial

Festivaldirektøren trekker fram «Ballet Hispanico» og stemningen i salen under forestillingen lørdag som hennes største festivalopplevelse i år, men ser allerede fram mot neste års festival.

– Vi er i planleggingsstadiet hvor vi har noe på papiret og mye i mitt hode, men nå skal vi først bli helt ferdig med årets festival og fordøye opplevelsen før vi går for fullt i gang med neste festival, sier Fusdahl, og fortsetter:

– Vi har ikke nådd alle målene våre selv med publikumsrekord, og vi kan alltid bli bedre og høyne opplevelsene til publikummet mens vi bygger videre på det som er bra.

Det er fremdeles noe få billetter ledig til festivalens siste forestillinger søndag kveld med «Ballett Hispanico» og Vokal Nord.