NRK lager reality-TV fra UNN

Serien vil etter planen gå over ti episoder og filmingen starter denne måneden.

Serien vil etter planen bli sendt på NRK årsskiftet 2018-2019. Opptakene starter i februar 2018.  Foto: NRK

kultur

Arbeidstittelen til den nye dokumentarserien er "Når sekundene teller".

– Vi har lyst til å vise hva som skjer i det øyeblikket man ringer 113, og hele apparatet som settes i gang da, sier programsjef for NRK i Nord-Norge Tone Lein i et presseskriv.

Stort område

Serien skal dekke det store geografiske området mellom Nord-Trøndelag og Nordishavet.

– Bakgrunnen for at NRK velger å lage denne serien fra universitetssykehuset i Tromsø, er at dette er helt klart den enheten innenfor Norges helsevesen som har det største geografiske området å dekke. De har ansvaret for akuttberedskapen mellom Nord-Trøndelag og Nordishavet. Det er halve Norges landareal, sier Lein.

På TV neste år

Serien vil etter planen bli sendt på NRK årsskiftet 2018-2019.

– Seerne vil få innblikk i deler av velferdsstatens tjenester som vi alle kan være stolte av. Vi håper at serien blir en snakkis rundt alle lunsjbord når den kommer på lufta, spesielt med tanke på rekruttering av helsearbeidere til vår virksomhet, sier Hilde Pettersen, kommunikasjonssjef i UNN i et presseskriv.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur