Slik skal Verdensteatret markere Bergmans 100 årsdag

Verdensteatret vil arrangere kinesiske filmdager og markere at det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født i løpet av 2018.

STØTTE: Verdensteatret søker NFI om støtte til to filmtiltak i 2018. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Haakon Steinmo

kultur

Nå søker Verdensteatret Cinematek Norsk filminstitutt (NFI) om 105.000 kroner til de to tiltakene. At det i år er 100 år siden den svenske regissøren Ingmar Bergman ble født, ønsker kinoen å markere ved å sette opp 17 av filmene hans.

«Jomfrukilden» og «Sommeren med Monika» vises som en del av cinematekprogrammet i februar og mai, i tillegg ønsker Verdensteatret blant annet å vise «Det sjunde inseglet», «Smultronstället» «Tystnaden», «Vargtimmen», «Skammen», Viskningar och rop» «Scener ur ett äktenskap» «Høstsonaten» og «Fanny och Alexander».

Ifølge søknaden er det i april planer om kinesiske filmdager med visning av kinesiske uavhengige filmproduksjoner fra de siste to årene, to av dem med tibetanske regissører. Filmdagene skal åpne med en stumfilmkonsert med nykomponert musikk som en kineser og en tromsømusiker står bak.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur