Slik skal Verdensteatret markere Bergmans 100 årsdag

Verdensteatret vil arrangere kinesiske filmdager og markere at det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født i løpet av 2018.

STØTTE: Verdensteatret søker NFI om støtte til to filmtiltak i 2018. Foto: Håkon Steinmo 

kultur

Nå søker Verdensteatret Cinematek Norsk filminstitutt (NFI) om 105.000 kroner til de to tiltakene. At det i år er 100 år siden den svenske regissøren Ingmar Bergman ble født, ønsker kinoen å markere ved å sette opp 17 av filmene hans.

«Jomfrukilden» og «Sommeren med Monika» vises som en del av cinematekprogrammet i februar og mai, i tillegg ønsker Verdensteatret blant annet å vise «Det sjunde inseglet», «Smultronstället» «Tystnaden», «Vargtimmen», «Skammen», Viskningar och rop» «Scener ur ett äktenskap» «Høstsonaten» og «Fanny och Alexander».

Ifølge søknaden er det i april planer om kinesiske filmdager med visning av kinesiske uavhengige filmproduksjoner fra de siste to årene, to av dem med tibetanske regissører. Filmdagene skal åpne med en stumfilmkonsert med nykomponert musikk som en kineser og en tromsømusiker står bak.