«Studentrevyen falt på plass»

Studentrevyen «Faller på plass» snarere snubler seg på plass med en klossete åpning og drøy, nordnorsk humor.

FALLER PÅ PLASS: Årets studentrevy nytes best med en god halvliter i hånda, ifølge vår anmelder.  Foto: Håkon Steinmo

3

Studentrevyen 2018

«Faller på plass»

kultur

Lørdag kveld hadde studentrevyen «Faller på plass» premiere på DRIV hvor den kommer til å spille fram til 13. februar. Jeg kan oppfordre de som har sansen for revy til å ta en tur innom Driv i løpet av de neste dagene. Med forbehold: forvent deg ikke OL-gull i revy, men du kan hvert fall forvente deg en god latter.

Det er et stusselig publikum som har dukket opp på premieren. Stemningen lett og spent, akkurat slik som den skal være minuttene før showet starter. I løpet av de neste to timene vil det vise seg om revyen faktisk faller på plass – eller i dass.

Avslappet, hverdagslig og uhøytidelig

Åpningen med de åtte, unge aktørene setter stemningen for revyen: Avslappet, hverdagslig og uhøytidelig. Revyen byr på mange morsomme øyeblikk og punchlines, hvor aktørene byr på seg selv i aller største grad. De tropper til og med opp i badetøyet for én av sketsjene hvor deres forsøk på isbading får publikum til å knekke sammen i latter.

Aktørene, deriblant Isak Engen Mortensen og Henrik Spantell Valdermo, må spille gjennom små, tekniske problemer, men takler det på stående fot. De klarer å holde energien oppe gjennom hele showet og stortrives på scenen. Enkelte imponerer også med musikalske presentasjoner, spesielt bemerkelsesverdig er Karoline Olsen Stensland i «Den mørke jenta».

Drøy humor og god musikk

To av revyens latterperler er de musikalske sketsjene «Kursing» om Trond Giske-saken, og «Pass deg» om plastforsøpling i hav. Stemningen løftes av et gledelig oppbrudd av dynamikk, spenning og latter i form av sang og rap støttet av musikk fra bandet og herlig klossete dans. Disse sketsjene er kveldens høydepunkter til tross for drøy humor.

ISBAD: Studentrevyen finner balansepunktet mellom det vulgære og det underholdende.  Foto: Håkon Steinmo

Drøy humor går igjen i store deler av revyen. I god, nordnorsk stil. Revyen har likevel klart å finne et godt balansepunkt mellom det vulgære og det underholdende.

Det er stor variasjon i kvaliteten på sketsjene. Langt fra alle er storartet. På det verste når revyen et amatørmessig lavmål, men tar seg opp igjen med mer gjennomførte numre.

Det må også nevnes at musikken holder et høyt nivå gjennom hele revyen. Spesielt pauselåten fenger godt og er virkelig imponerende!

Nytes best med en halvliter

De to timene flyver forbi og jeg sitter igjen med en blandet følelse. Revyens opp- og nedturer minner om studietiden. Jeg mistenker at samme råd som jeg har for å komme seg gjennom den tiden gjelder for revyen også – den nytes best med en god halvliter i hånda.