Slipper debutalbum:

Returnerer til Tromsø for releasekonsert

Til uka slipper jazztrioen Dratapp sitt debutalbum. I den anledning kommer de tilbake til Tromsø, der det hele startet.

DEBUTERER: Trioen Dratapp består av Tobias Solheim-Nilsen (til venstre), Christo Stangness og Sigbjørn Innjord Thomassen. Foto: presse 

kultur

På Musikkonservatoriet møttes de tre medlemmene i Dratapp. Og selv om to av dem nå bor i Oslo og en har flyttet til Bodø, var det naturlig å ha releasekonserten for debutalbumet «Globus» her i Tromsø.

– Vi startet jo opp i Tromsø og synes alltid det er artig å spille der. Det er der vi har både kjernepublikummet vårt, og røttene våre som band, sier Tobias Solheim-Nilsen (26).

Han spiller trommer, på bass er Christo Stangness (27), mens Sigbjørn Innjord Thomassen (27) spiller gitar.

– Godt og skremmende

Fredag returnerer de til Tromsø for releasekonserten på Huken Brygg.

– Det er både godt og skremmende på samme tid å gi ut albumet. Jazzlåter er veldig personlige. Men vi gleder oss mest, sier Solheim-Nilsen.

Musikken omtaler trioen som lekende.

– Vi er inspirert av standardlåter, men strekker det litt lenger en det som er vanlig, sier Solheim-Nilsen.

Egenkomponert musikk

Albumet gis ut av det tromsøbaserte plateselskapet Finito Bacalao Records. På albumet er to standardlåter, «Solar» og «Nature boy», resten er egenkomponert.

– Vi pleier å komme med skisser til en låt på øvingene og jobber sammen med dem. De kan forandres ganske mye etter en øving og alt etter hvordan dagsformen er, sier trommisen, og fortsetter:

– Standardlåtene har vi også gjort ganske mye om på. De er også årsaken til at det tok så lang tid før vi kunne gi ut albumet. Vi brukte lang tid på å få rettighetene til standardlåtene, men etter det gikk det radig.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur