Se videodebuten her!

For en uke siden ble han olympisk mester. Nå debuterer han som regissør.

Når tromsøbandet Hausner slipper videoen til sin ferske singel "Alt du vil ha", kan de vise til at de har en olympisk gullmedaljør som regissør.

Hausner - Alt Du Vil Ha

kultur

Det er nemlig Tromsøs ferske gullolympier Johann André Forfang som har stått for foto og regi på videoen.

– Det er flere grunner til at Johan André har hatt regi på dette – vi er alle sammen fra Slettaelva, og Tord (Hammer red.anm.) i bandet har tidligere vært lagkamerat med Johan André, forteller Ole Hausner, frontfigur i bandet.

Hoppkollega

Tord Hammer satset seriøst på hoppsporten, og har blant annet en personlig lengderekord på 217 meter.

– Det var Tord som spurte Forfang om å ta seg av regijobben, og han sa ja med en gang, sier Hausner.

At Forfang i tillegg likte både låten og ideen til videoen, gjorde at han ikke var vrangbedd da han ble spurt om å være regissør.

– Jeg har lenge vært opptatt av video og foto – og jeg har investert en god del i utstyr for å kunne drive med hobbyen, forteller Johann André Forfang på telefon til iTromsø.

Sa ja med en gang

Han sier at bandet kontaktet ham kvelden før filmingen startet, og med tanke på at han både var gammel hoppkompis med Tord Hammer og kjente resten av bandet, var han lett å overtale.

– Jeg sa ja med en gang, det virket veldig artig. Ole har dessuten vært musikklæreren min på barneskolen, forteller Forfang.

HAUSNER: Slettaelvabandet Hausner slipper i alt fire singler i løpet av halvannen måned. Videoen til debutsingelen "Alt du vil ha" er regissert av ingen ringere enn Johann André Forfang. 

 

Skryter av samarbeidet

Hausner skryter av samarbeidet mellom Forfang og bandet.

– Man ser veldig tydelig at Johan André er engasjert og opptatt av foto og video. Han er veldig nøye med alt han gjør, så det har vært veldig givende å samarbeide med ham, sier Hausner.

Videoen ble spilt inn i begynnelsen av september i fjor, samme helg som Rakettnatt ble arrangert.

– Vi fant ut at vi hadde lyst til å gjøre noen sprell i sentrum da vi skulle lage filmen, og vi fikk den ferdig i løpet av fire timer, forteller Hausner.

– Ikke planlagt timing

Filmingen har med andre ord nesten et halvt år på baken, men at den slippes nå er ikke en ulempe.

– Man kunne jo nesten tro at det var noe vi hadde planlagt – at Johan André skulle vinne gull i OL, sier Hausner med en latter.

– Det kunne neppe vært en bedre timing.

– Vi er veldig fornøyde med videoen, og vi har allerede begynt å planlegge hvordan vi og Johan André skal lage de neste videoene våre, forteller Hausner.

Skal jobbe sammen igjen

For bandet går svangre med ikke mindre enn tre nye singler som slippes i nær fremtid.

– Vi slipper en ny singel nå på fredag, og to til i løpet av kort tid. Vi vil veldig gjerne at Johan André lager videoene våre, sier Hausner.

Det har Forfang ikke noe imot.

– Jeg utvikles hele tiden, så det ville være artig å se hvor langt jeg kan ta "hobbyen" min, sier han.

Filmer når han har fri

Han sier at video-karrieren neppe kommer i veien for hopp-karrieren.

– Vi laget videoen i friperioden i høst, da kan jeg gjøre hva jeg vil. Da kan jeg henge med kompiser og finne på artige ting, sier Forfang.

Det ferske bandet fra Kvaløya har bevisst spilt inn flere singler som de slipper over en kort periode i vår.

– Vi har hatt lyst til å kunne presentere mye materiale på én gang. I tillegg har vi flere spillejobber – blant annet sammen med Kajander på Driv om noen uker, forteller Hausner.