Forestilling om migrasjon flytter inn på Hålogaland Teater

Teaterforestillingen «Vinduer» ble en suksess da den hadde premiere under Heddadagene. Nå skal den spilles på Hålogaland Teater.

SPILLER HEDDA-SUKSESS I TROMSØ: Jason Singh (til venstre), Taro Vestøl Cooper, Felipe Orellana, Nasra Omar og Sarakka Gaup (Ikke til stede: Mariama F. Kalley Slåttøy). Begge foto: Elisabeth Jørgensen 

kultur

På scenen er hele verden samlet i et ensemble på seks personer. De er alle preget av en form for forflytning. Noen frivillig og andre tvunget.

– Det handler om å reise til noe nytt, sier skuespiller Sarakka Gaup.

– Det er en veldig menneskelig opplevelse, mener kollega Jason Singh.

Byr på beatboxing og joik

Forestillingen viser ulikheter og likheter som finnes i kulturelt mangfold. Det kommer fram på flere måter enn gjennom tekst. Forskjellige kunstuttrykk som beatboxing, joiking og dans har blitt integrert i forestillingen.

– Slik appellerer forestillingen til folk som liker andre ting enn teater, mener Gaup.

Ifølge skuespillerne viser «Vinduer» først og fremst hvordan menneskers ulikheter kan samle og holde oss sammen.

MUSIKALSk PRØVE: Skuespiller Sarakka Gaup (fremst) forbereder seg til å sette opp forestillingen «Vinduer» på HT. 

 

Gode tilbakemeldinger

«Vinduer» fikk strålende tilbakemeldinger da den hadde sin premiere på Heddadagene i fjor. Den er et resultat av et samarbeid mellom Hålogaland Teater, Det samiske nasjonalteateret Beaivváš og dramatiker Veronica Salinas.

Skuespillerne roser Salinas’ verk.

– Det er utrolig å skape elegant tekst på kryss og tvers av ulike historier som skal fortelles, sier Singh.

Glad for å spille på HT

Samtlige skuespillere gleder seg til å vise fram det de har jobbet med. De er glade for å kunne gjøre det på HT.

– HT er verdens kuleste plass! Det gir oss rom til å være skikkelige kunstnere, sier skuespiller Nasra Omar med et smil.

– En fantastisk plass med like fantastiske folk, legger Singh til.

Forestillingen skal også legge ut på turné i regi av Den kulturelle skolesekken i Nord-Norge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur