«Sound of Music» kan bli kåret til årets musikal

Hålogaland Teaters oppsetning av «Sound of Music» er nominert til to priser under årets «Musikkteaterpris».

Ingebjørg Kosmo som Abedissen og Maria Nohr som Maria Rainer er suverene i et ensemble med solide sangere.  Foto: Ronald Johansen

kultur

Den populære musikalen er kjemper om prisen for «Årets musikal», hvor de konkurrere mot Det Norske Teatrets oppsetning av «The Book of Mormon», Folketeatrets «Les Misérables» og «Robin Hood–Rai Rai i Sherwoodskogen» fra Trøndelag Teater.

I juryens begrunnelse skrives det følgende:

«Hålogaland Teaters oppsetning av ”The Sound of Music” er musikkteater av høy kvalitet. Ivar Tindbergs regi er musikalsk og lyttende, og gir dramaet og musikken plass. Scenografien er slående med mange muligheter som utnyttes på en effektiv måte. Det musikalske holder høyeste kvalitet, med lekre orkesterarrangementer og flotte sangprestasjoner, både i korpartier og solonumre. Med et ensemble hvor alle holder høyt nivå, særlig de fantastiske barna, viser denne oppsetningen at ”The Sound of Music” fremdeles er en aktuell og gripende musikal.»

Ingebjørg Kosmo, rollen som Abbedissen i «The Sound of Music» er også nominert til «Årets musikalartist». Musikkteaterprisen er Norges eneste pris som løfter fram landets musikkdramatiske scenekunst og dets utøvere, i ett ellers mangfoldig norsk teaterlandskap.

Prisen deles ut på Chat Noir Teater i Oslo 9. april.