«Underbuksekavalkade i Dalen»

Det er tidvis drøye virkemidler i årets Tindtroll.

IDÉPARTY: Karakterene «Hilmarsen» og «Pedersen» finner inspirasjon til Tromsøbadet.  Foto: Daniel Lilleeng

3

kultur

Under datostemplingen «Best før 2018 men ikke dårlig etter» er elevene ved Tromsdalen videregående skole klare med årets Tindtrollrevy.


«Best før 2018 men ikke dårlig etter»:
  • Hovedinstruktør: Narissara Inkhai Roman
  • Ledere: Trym Andreassen Sømhovd og Emma Kristine Mack
  • Spilles: 9–10. mars på Tromsdalen vgs.
 

Mange av byens revyer har det siste året lovet krenkefester i hytt og pine, og tromsdalingene legger i så måte heller ikke fingrene imellom når humorstandarden settes. Her jubler stortingspolitikere over ny seksuell lavalder, helt til de finner ut at den settes opp, og Tromsø settes på kartet som «Nordens klitoris». Underlivsrelaterte vitser kommer faktisk så fortløpende at man i enkelte øyeblikk mistenker revygjengen for et aldri så lite idétørke, men heldigvis klarer årets Tindtroll å være akkurat så variert at man stort sett føler seg underholdt.

Kokainparty

Allerede etter åpningssangen og den påfølgende dildosketsjen, kommer et av kveldens skarpeste innslag. Tromsdalingene har nemlig en helt egen teori på hvordan kommunen kom opp med ideen til Tromsøbadet, der to Høyre-politikere og en gigantisk pose kokain står sentralt i handlingen. I all galskapen innføres også kommunens nye slagord: «Akkurat som om det skulle vært på ekte». Krenkende? Absolutt, men fantastisk morsomt.

ENDELIG FREDAG: Tindtrollrevyen demonstrerer hvordan taco alternativt kan tilberedes.  Foto: Daniel Lilleeng

Tacomoro

Et annet høydepunkt i førsteakten er sketsjen om såkalte «life hacks», hvor man blant annet lærer hvordan man hakker opp tacokjøtt med brekkhammer. Ideen er like enkel som den er god, og den noe underlige kombinasjonen av «infotainment», taco, kauking og bråkete power-tools blir unektelig festlig.

Mordor og hobbiter

Fylkessammenslåingen har ikke gått tindtrollene hus forbi, der hele to sketsjer har blitt viet scenetid. Den første er muligens den mest dyptpløyende av paret, med begge nordfylkene representert som hver sin kjedebutikk. Komikk oppstår når den dårlige nyheten om sammenslåing kommer, og ender opp i en stereotypisk, men ganske effektiv harselas med finnmarkingene, blant annet når sammenhengen mellom navneforslaget «Mordor» og hobbitene trekkes fram.

SANGTALENT: Emma Kristine Mack imponerer stort med vokalprestasjonene.  Foto: Daniel Lilleeng

Musikalsk nedtur

Når det gjelder det musikalske, er kanskje ikke dette det sterkeste kortet revyen har å by på, selv om aktør Emma Kristine Mack flere ganger overbeviser stort med sitt sangtalent.

Fortløpende teknisk trøbbel med bøylemikrofonene gjør det også vanskelig å oppfatte teksten i de fleste sangene. Et tidvis skranglende revyband i kombinasjon med jevnlig snubling i tekst er også med på å løfte de rene sketsjnumrene som det som fungerer best.

Kvinnedagshumor

Ettersom revyen hadde sin première på selveste kvinnedagen, har naturligvis tindtrollene passet på å gratulere verdens kvinner med dagen – og da selvsagt med en sang om hvor vanskelig det er å være en velutstyrt mann. «Stor kuk skaper problemer» ralles det lystig fra scenen, helt på kniveggen mellom morsomt og pinlig.

#HETOO: Det skal altså ikke være lett å være mann, ifølge Tindtrollrevyen.  Foto: Daniel Lilleeng

På det jevne

Med litt innskjerping på det musikalske og tekniske vil forhåpentlig revyen sitte litt bedre i helgens oppsettinger. Er man av typen som begeistres av underbuksehumor og politisk ukorrekthet, er Tindtroll 2018 sannsynligvis midt i blinken. Ellers blir den nok helt på det jevne, med noen få hederlige unntak.