Disse får kulturpengedryss fra fylkeskommunen

Deler ut 320.000 kroner.

TILDELING: Vokal Nord får 150.000 kroner fra fylkesrådet.  Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Følgende tildeling er vedtatt:
  • Vokal Nord 150.000 kroner
  • Arktisk Sinfonietta 60.000 kroner
  • Verdensoperaen i Nord 50.000 kroner
  • Troms fylkeshusflidslag 60.500 kroner
kultur

Troms fylkeskommune skal støtte opp om tiltak og organisasjoner med et regionalt virkefelt, som gjør en særlig innsats i kulturlivet i Troms, utøver høyt kunstnerisk nivå eller har særlig høy aktivitet. Derfor har fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap), nå fordelt til sammen 320.500 kroner til slike.

Årets mottakere er Vokal Nord, Arktisk Sinfonietta, Verdensoperaen i Nord og Troms fylkeshusflidslag. Det opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

Fylkesråden har vektlagt viktigheten av å følge opp den nasjonale satsingen på profesjonelle vokalensembler, og være med å løfte det eneste vokalensemblet vi har i nord som leverer på et høyt nivå.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur