Kulturskolen feirer 50 års-jubileum med Broadway-musikal

Kulturskolen opp Broadway-musikalen «Shrek» på Kulturhuset 20.-21. april. Over 120 barn og ungdommer skal bidra til å gjøre musikalen til nok en brak-suksess.
kultur

Fra å ha begynt som et innslag på Kulturskolens dansekarusell, har musikalen vokst til å ha sin helt egen forestilling. Til ære for 50 års-jubileet satser Kulturskolen fullt på musikalen «Shrek».

– Dette er tredje år på rad musikalen settes opp. De to forrige produksjonene har vært suksesser, sier regissør og koreograf Elin Berg-Rolness.

Glad for å spille i «Shrek»

Elevene i musikalklassen er veldig fornøyd med valg av musikal.

– «Shrek» er en av de beste musikalene vi kunne ha valgt. Mange har et forhold til «Shrek»-filmene. Musikalen er basert på den første filmen. Det blir ei veldig morsom forestilling, sier skuespiller Eilin Albrigtsen.

Øver til Broadway-musikal: Karoline Stensland (fra venstre) og Eilin Albrigtsen deler rollen som Fiona, Amund Aandahl spiller hovedrollen Shrek, Magnus Gjøvik spiller Eselet, og Henrik Spantell Valdermo har rollen som skurken Lord Farquaad.   Foto: Elisabeth Jørgensen

 

Elever i alle aldersgrupper fra Kulturskolen medvirker i forestillingen. Hovedrollene spilles av Amund Aandahl, Elin Albrigtsen, Karoline Stensland, Magnus Gjøvik og Henrik Spantell Valdermo.

Lager musikal med over 120 barn og unge

De erfarne musikalelevene liker å jobbe med de yngre teaterspirene.

– Det er artig å jobbe med barna. Når vi forteller dem hvilke roller vi spiller, blir de starstruck. Det er veldig søtt, sier Albrigtsen med et smil.

Det ikke alltid en dans på roser å jobbe med barn. Det blir fort mye venting.

– Når man jobber med små barn gjelder det å ha så lite dødtid som mulig. Hvis ikke er det lett at de kjeder seg eller mister konsentrasjonen, forklarer Aandahl.

Dyr produksjon førte til samarbeid

– Det blir en annerledes musikal enn de vi har hatt tidligere. Målet er å få publikum med inn i en eventyrverden. For å gjøre det har vi slått på stortrommen når det kommer til alt av kostymer og kulisser, sier Berg-Rolness.

Mange barn er involvert. Her er blant andre Charlotte Slettmo Jenssen (til venstre), Ane Torbergsen og Sara Lund Straumnes.  Foto: Elisabeth Jørgensen

 

Produksjonen har blitt dyr på grunn av kostnader til kostymer og kulisser. Av den grunn samarbeider Kulturskolen for første gang med Sandefjord Teaterforening. Foreningen satte opp samme musikal i fjor.

–  Vi har leid manus, kostymer og scenografi av dem. Dette kommer til å bli en veldig spennende produksjon, forteller Berg-Rolness.

I neste uke begynner øvingene på Kulturhuset med kostymer og scenografi.

– Det gleder vi oss alle til!

«Shrek» har premiere 20. april på Kulturhuset.