Rekordmange søkere til UiT-studium

140 personer har søkt på Forfatterstudiet ved UiT.

REKORDMANGE søkere: Anne Oterholm er leder for Forfatterstudiet i Tromsø. FOTO: FRANK LANDE 

kultur

– Vi er strålende fornøyde, sier Anne Oterholm, leder for Forfatterstudiet.

Oterholm forteller at de fikk inn rundt 100 søknader ved forrige inntak til førsteårsstudiet for to år siden.

LES OGSÅ: Forfatterstudiet i Tromsø utvides til høsten

– Jeg tror hovedårsaken til økningen er at vi har laget vår egen nettside, og en blogg hvor vi legger ut egne saker som vi deler i sosiale medier. Tidligere studenter deler og anbefaler det vi legger ut, og de fungerer da som veldig gode ambassadører for studiet.

15 studieplasser

Hun forteller at det er stadig flere søkere fra de tre nordligste fylkene, også fra Tromsø.

– Det er imidlertid en trend at de som søker forfatterstudier søker på alle de tre norske tilbudene, altså i Bø, i Bergen og i Tromsø. Likevel er det slik at mange søker kun hos oss fordi vi er det eneste forfatterstudiet som tilbyr samlingsbasert studium.

Studiet har kun 15 plasser og Oterholm sier at det ikke er aktuelt å utvide med flere plasser.

– Studiet er basert på tekstarbeid i grupper, og det vil ikke fungere med flere enn 15 personer, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur