– Jeg har spilt i Tromsø to ganger før med band, men dette er første gangen jeg kommer som soloartist. Det gleder jeg meg veldig til, blant annet fordi jeg har mange gode barndomsminner fra ferier i Tromsø, sier Instragram-poet Trygve Skaug, og legger til at han skal spille sammen med Harstad-artisten Sigrun Loe Sparboe.

– Sigrun er en fantastisk artist. Vi har hørt mye på hverandre sine låter, men først nå passet det slik at vi får spilt sammen, sier Skaug.

Fremfører dikt

I tillegg til å fremføre egenkomponerte sanger skal Skaug fremføre noen av diktene sine, som han også er svært kjent for gjennom sin Instagram-konto..

– Jeg leser alltid en god del dikt under konsertene. Nå gleder jeg meg til å teste ut både låter og dikt, sier han, og legger til at det blir satt opp en liten bokhandel i forbindelse med konserten.

I tillegg til musikk fra den nyeste plata «Sanger du skal få når jeg dør» vil Skaug fremføre kjente låter av blant annet Bob Dylan, Tom Waits og Ellie Goulding, som han har oversatt fra engelsk til norsk.

– Jeg har en idé om hva jeg skal spille, men jeg synes det er veldig viktig ikke å fastsette dette helt på forhånd. Jeg opplever at det er viktig å være på nett med de jeg skal møte og jeg vil dessuten ha alle muligheter åpne. Hvis publikum liker noe kan de få mer av det.

Ekstra spilleklar

Instagram-poeten har på grunn av pappaperm ikke opptrådt på en stund, men sier til iTromsø at han mener pausen har gjort han ekstra klar for å spille igjen.

– Når det er lenge siden jeg har spilt konsert så holder jeg ofte på litt ekstra lenge. Jeg koser meg fælt med publikumsmøter, og det er kommunikasjonen med publikum jeg liker best. Det er forskjellig humor og forskjellig stemning hos publikum fra by til by, og det er jo ikke alltid det matcher like bra. Men i Tromsø er folk veldig avslappa og åpne, så det er veldig lett å slå en spøk og kjenne at folk er med, sier Skaug.

55.000 følgere

Trygve Skaug er kjent for diktene sine som han begynte å dele på sosiale medier etter at han fikk avslag fra flere forlag. Med 55.000 følgere på Instagram, er Skaugs dikt noen av de mest delte på sosiale medier i Norge.

– Jeg skriver om ganske mye forskjellig. Det er alt fra forhold mellom mennesker til politiske ting og ting som gjør meg opprørt. I Tromsø blir nok tematikken ganske bred. Låtene jeg synger og diktene jeg leser opp kommer alltid an på stemninga, jeg spiller det som faller meg inn der og da.