Roy-Arne og Øystein har pratet tøv med hverandre i 28 år – nå står de endelig på standup-scenen sammen

Duoen fra Lunheim Standupforening har stått på scenen sammen før, men aldri bare de to. Nå får de endelig sjansen.

GOD STEMNING: Roy-Arne Johannessen har stått på flere forskjellige scener i Tromsø. På Bryggeri 13 mener han de får den beste stemningen, med mye latter, god øl og stor takhøyde.   Foto: Privat

kultur

De møttes på Tindtrollrevyen i 1990, og har siden da pratet tøv med hverandre flere ganger om dagen. De var forlovere i hverandres bryllup, tilhører samme standup-klubb og er skikkelig bestevenner.

– Det høres nesten ut som en «love story» dette her, sier Roy-Arne Johannessen om sitt vennskap med Øystein Isaksen.

Nå er begge to midt i 40-årene, og har brukt livet på å samle sammen en del perspektiver, betraktninger og refleksjoner de ikke hadde da de var 20. Det er dette man får høre om når duoen stiller opp på standupscenen på Bryggeri 13 til helga.

LES OGSÅ: – Jeg har vært feig, og har ikke stolt på meg selv (for abonnenter)

Krasjer med Champions League

Fredag 25. mai har Johannessen og Isaksen premiere på forestillingen. Lørdag rekker forestillingen akkurat å bli ferdig før Champions League-finalen starter.

– Øystein får ikke skryte på seg noe særlig fotballkunnskaper, jeg tror han spilte på RIL en gang, noe som egentlig bare er trist. Og jeg bryr meg ikke om finaler utenom TUIL og Manchester United, så for oss gjør det ikke så mye, sier Johannessen.

Han har likevel forståelse for at folk allerede har planer den kvelden.

– Vi håper jo at de som vil være hjemme å se kampen kan kjøpe et par billetter til forestillinga og gi dem til kona eller hvem det er og få dem ut av huset mens de ser på kamp, sier han og legger til:

– Alle som ikke bryr seg om fotball, de vil vi ha der!

KJÆRLIGHETSHISTORIE: Roy-Arne Johannessen og Øystein Isaksen (på bildet) møttes på videregående, på Tindtrollrevyen. Siden da har det vært de to gjennom bryllup, barn, flytting og skilsmisser. Foto: Privat 

 

Skal ut på turne

De to er litt på samme plass i livet: De har barn, har vært gift, men blitt skilt igjen, og er litt sånn «midt i livet»-typer, ifølge Johannessen.

– Både jeg og Øystein har kommet til et punkt der vi gir litt faen. Ikke i alt, men vi har noen betraktninger som er litt mer interessante nå. Dette gjenspeiler seg mye i humoren vår, så ting blir litt patetisk med mye selvironi under forestillingen.

Etter de to forestillingene på Bryggeri 13, skal duoen ut på en liten turne i Nord-Norge.

– Vi har merket at vi gjennom årene har bygget oss opp en viss fanbase utenfor bygrensa. Vi skal derfor til Trondheim neste helg, før vi skal videre til Finnsnes og så gjøre sesongavslutning på studenthuset i Harstad. De stenger der når vi har vært der, som sikkert er lurt, forteller Johannessen spøkefullt.