De håper over 500 personer tar turen hit: – Vi er optimister!

I fjor dukket det opp nesten 500 mennesker på Skansen. Neste helg håper arrangørene på minst like mange.

FEST UTE OG INNE: Fredag 8. juni blir det vårfest med musikk, mat og drikke på Skansen. Torunn Reigstad (NOSO), Line Fusdahl og Kent-Einar Myreng (Nordlysfestivalen) håper på godvær. Foto: Helge Skog 

kultur

– Vi følger godt med på værmeldinga, for å si det sånn, sier Line Fusdahl til latter fra resten av gjengen.

Nordlysfestivalens direktør inviterer i samarbeid med NOSO og Bårstua til den tradisjonsrike vårfesten på Skansen fredag 8. juni.

– Vi er optimister! Det er jo mye grønnere i år enn i fjor, og da måtte vi jo døpe arrangementet om til «sommerfest» i løpet av kvelden, sier orkestersjef i NOSO, Torunn Reigstad.

Musikk inne og ute

Den grønne lungen i nordbyen blir nok en gang scenen for vakre orkestertoner førstkommende fredag. NOSO har programmet spikret foran konsertkvelden.

– Det blir lett tilgjengelig kammermusikk i fem innslag. Av plasshensyn blir det en litt mindre utgave av orkesteret, men vi har med oss en gjest i form av Alexander Sitkovetsky. Han er russisk, men bor og er oppvokst i England, og er en fantastisk dyktig fiolinist som har spilt sammen med oss tidligere, sier Reigstad.

 

Det blir satt opp høyttalere utendørs, slik at man skal kunne nyte musikken ved utebordene eller på plenen.

– Folk skal kunne bevege seg fritt både inne og utendørs. Orkesteret vil spille inne, men musikken kommer i bolker, så man har god tid til å mingle og treffe venner, sier Fusdahl.

– Kom rett fra jobb

Fusdahl synes det er veldig fint å kunne ta Skansen i bruk, og Reigstad mener området passer perfekt til arrangementer som vårfesten.

– Kafébiten vil jo gjøre det ekstra trivelig for publikum. Bårstua har også skjenkebevilling, så man kan ta med seg drikke på store deler av området, forklarer Reigstad.

Fiskesuppe og spekemat står på menyen for fast føde.

– Så det er ingen som er nødt til å stresse hjem for å spise middag først. Vi åpner området klokken 17, og ser gjerne at folk kommer rett fra jobb, sier Fusdahl.

Gratis for alle

Reigstad synes at vårfesten er en god arena for NOSO til å vise seg fram – også for et publikum som tradisjonelt ikke oppsøker konserter med klassisk musikk.

– Studenter, turister og tilfeldige folk som stikker innom er det morsomt å se i publikum. At det er gratis senker selvfølgelig terskelen for å dra på konsert, som er positivt for oss, sier orkestersjefen.

For Bårstua, som driftes av Fontenehuset, er vårfesten årets viktigste arrangement. I fjor hadde de faktisk dobbelt så stor omsetning på vårfesten som på 17. mai.

– Det er viktig for dem å få vise seg fram. Nå holder de åpent på ettermiddagene hele vårsesongen, og man kan like gjerne gå hit som på Skarven for en utepils og en matbit, mener Fusdahl.