Nominert til norsk teaters høyste utmerkelse

Hålogaland Teater er i år nominert for forestillingene «Tobias og dagen det smalt» og suksessforestillingen «The Sound of Music».

BARNA: En strålende innsats fra de unge sangerne og skuespillerne som spilte von Trapp-barna er viktig for totalopplevelsen av «Sound of Music».  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

– Det er en æresbevisning med så mange nominasjoner og jeg er glad for at teatret nomineres for så vidt forskjellige forestillinger. Det sier noe om teatrets bredde, sier Inger Buresund i en pressemelding.

Hun er inne i sitt andre år som teatersjef og dette er de første Hedda-nominasjonene Hålogaland Teater har mottatt under hennes kunstneriske ledelse.

To nominasjoner til musikal

«Sound of Music» er nominert i tre kategorier. Ingebjørg Kosmo er nominert som beste kvinnelige birolle for sin innsats i rollen som Abedissen, mens lyddesigner Jim-Oddvar Hansen og musikalsk leder Simon Revholt er nominert i klassen Beste audiovisuelle design.

Kosmo og forestillingen var også nominert til flere Musikkteaterpriser tidligere i år, men måtte den gang gi tapt for «The Book of Mormon», som nå er nominert til fire Hedda-priser.

Beste barneforestilling

«Tobias og dagen det smalt» av Jenny Svensson og Rimfrost Teaterensemble er nominert i kategorien Beste barneforestilling.

– Det er helt fantastisk bare å bli nominert. Det er en stor ære for oss, men æren tilhører også i stor grad alle de fantastiske menneskene vi intervjuet i forkant av at vi produserte forestillingen, sier skuespiller Kristine Myhre Tunheim.

Prisen deles ut 17. juni på Oslo Nye Teater.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur