Nominert til norsk teaters høyste utmerkelse

Hålogaland Teater er i år nominert for forestillingene «Tobias og dagen det smalt» og suksessforestillingen «The Sound of Music».

BARNA: En strålende innsats fra de unge sangerne og skuespillerne som spilte von Trapp-barna er viktig for totalopplevelsen av «Sound of Music».  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

– Det er en æresbevisning med så mange nominasjoner og jeg er glad for at teatret nomineres for så vidt forskjellige forestillinger. Det sier noe om teatrets bredde, sier Inger Buresund i en pressemelding.

Hun er inne i sitt andre år som teatersjef og dette er de første Hedda-nominasjonene Hålogaland Teater har mottatt under hennes kunstneriske ledelse.

To nominasjoner til musikal

«Sound of Music» er nominert i tre kategorier. Ingebjørg Kosmo er nominert som beste kvinnelige birolle for sin innsats i rollen som Abedissen, mens lyddesigner Jim-Oddvar Hansen og musikalsk leder Simon Revholt er nominert i klassen Beste audiovisuelle design.

Kosmo og forestillingen var også nominert til flere Musikkteaterpriser tidligere i år, men måtte den gang gi tapt for «The Book of Mormon», som nå er nominert til fire Hedda-priser.

Beste barneforestilling

«Tobias og dagen det smalt» av Jenny Svensson og Rimfrost Teaterensemble er nominert i kategorien Beste barneforestilling.

– Det er helt fantastisk bare å bli nominert. Det er en stor ære for oss, men æren tilhører også i stor grad alle de fantastiske menneskene vi intervjuet i forkant av at vi produserte forestillingen, sier skuespiller Kristine Myhre Tunheim.

Prisen deles ut 17. juni på Oslo Nye Teater.