Tromsø-kor har samlet inn over 200.000 kroner til barnehjemsbarn

For 13. gang synger Tromsø-koret til inntekt for barnehjemsbarn i Sør-Afrika.

SOLIDARITETSKONSERT: Ultima Thule synger i dag i Grønnåsen kirke, til inntekt for barnehjemsbarn i Sør-Afrika.  Foto: Jostein Paulsen

kultur

Kammerkoret Ultima Thule, med dirigent Ivar Solberg, er klar med sin 13. solidaritetskonsert. Inntektene går uavkortet til driften av et barnehjem i Pretoria i Sør-Afrika. Tromsø-koret kom mandag hjem fra et opphold i Wien, hvor de deltok på en internasjonal korkonkurranse i forbindelse med Schubert Festival.

– Vi sang til gull, men ble slått med et par poeng av et kammerkor fra København. Nå gleder vi oss til å synge i Grønnåsen kirke, forteller korleder Sissel Ditflefsen.

Har samlet inn over 200.000

Den årlige solidaritetskonserten ble arrangert for første gang i 2005, da Mandela besøkte byen.

– Siden den gang har vi en uavbrutt rekke, med unntak av kun ett år, sier Ditlefsen.

GLEDER SEG: Korleder Sissel Ditlefsen.  Foto: Jostein Paulsen

Inntektene går som tidligere år uavkortet til driften av et barnehjem i byen Pretoria.

– I begynnelsen tok barnehjemmet seg av barn med AIDS-syke foreldre, forteller hun.

– Nå tar barnehjemmet seg også av nyfødte og småbarn som er friske, men som foreldrene ikke har mulighet til å ta seg av.

Disse barna leveres direkte til institusjonen, blir funnet forlatt i byens parker, eller legges i «The Baby Wall» – en skuff i veggen hvor foreldrene anonymt kan gi fra seg barna.

GJEST: Anne Nymo Trulsen, kjent fra Hekla Stålstrenga, er en av gjesteartistene som stiller opp på torsdag.  Foto: Presse

På barnehjemmet får barna et sted å bo, skolegang og medisinsk hjelp. Mange får også adoptivforeldre.

– I løpet av disse årene har kammerkoret, sammen med lokale kunstnere og artister, samlet inn over 200.000 kroner, og det blir litt verdier i lokal valuta, forteller korlederen.

Stiller opp vederlagsfritt

I tillegg til kammerkoret, vil det som tidligere år delta flere sangere og kunstnere på arrangementet.

– I år bidrar også blant annet Anne Nymo Trulsen fra Hekla Stålstrenga, i tillegg til Cliff Isaksen, Lasse Ingebrigtsen og Ingvar Olsen. Ordkunstner Helge Stangnes vil også lese opp dikt, og alle stiller opp vederlagsfritt, sier Ditlefsen.

POESI: Lyriker Helge Stangnes skal lese opp egne dikt på støttekonserten.  Foto: Bladet Tromsø

 

I tillegg til bandet, bestående av Cliff Isaksen, Trond-Helge Nordli og Øyvind Nilsen, stiller også musikerne Ekaterina Isayevskaja, Aelita Osadchuk og Dmitri Osadchuk opp på konserten.

Årets konsert arrangeres i Grønnåsen kirke, torsdag 7. juni klokken 19.00.