Tromsø-kor har samlet inn over 200.000 kroner til barnehjemsbarn

For 13. gang synger Tromsø-koret til inntekt for barnehjemsbarn i Sør-Afrika.

SOLIDARITETSKONSERT: Ultima Thule synger i dag i Grønnåsen kirke, til inntekt for barnehjemsbarn i Sør-Afrika.  Foto: Jostein Paulsen

kultur

Kammerkoret Ultima Thule, med dirigent Ivar Solberg, er klar med sin 13. solidaritetskonsert. Inntektene går uavkortet til driften av et barnehjem i Pretoria i Sør-Afrika. Tromsø-koret kom mandag hjem fra et opphold i Wien, hvor de deltok på en internasjonal korkonkurranse i forbindelse med Schubert Festival.

– Vi sang til gull, men ble slått med et par poeng av et kammerkor fra København. Nå gleder vi oss til å synge i Grønnåsen kirke, forteller korleder Sissel Ditflefsen.

Har samlet inn over 200.000

Den årlige solidaritetskonserten ble arrangert for første gang i 2005, da Mandela besøkte byen.

– Siden den gang har vi en uavbrutt rekke, med unntak av kun ett år, sier Ditlefsen.

GLEDER SEG: Korleder Sissel Ditlefsen.  Foto: Jostein Paulsen

Inntektene går som tidligere år uavkortet til driften av et barnehjem i byen Pretoria.

– I begynnelsen tok barnehjemmet seg av barn med AIDS-syke foreldre, forteller hun.

– Nå tar barnehjemmet seg også av nyfødte og småbarn som er friske, men som foreldrene ikke har mulighet til å ta seg av.

Disse barna leveres direkte til institusjonen, blir funnet forlatt i byens parker, eller legges i «The Baby Wall» – en skuff i veggen hvor foreldrene anonymt kan gi fra seg barna.

GJEST: Anne Nymo Trulsen, kjent fra Hekla Stålstrenga, er en av gjesteartistene som stiller opp på torsdag.  Foto: Presse

På barnehjemmet får barna et sted å bo, skolegang og medisinsk hjelp. Mange får også adoptivforeldre.

– I løpet av disse årene har kammerkoret, sammen med lokale kunstnere og artister, samlet inn over 200.000 kroner, og det blir litt verdier i lokal valuta, forteller korlederen.

Stiller opp vederlagsfritt

I tillegg til kammerkoret, vil det som tidligere år delta flere sangere og kunstnere på arrangementet.

– I år bidrar også blant annet Anne Nymo Trulsen fra Hekla Stålstrenga, i tillegg til Cliff Isaksen, Lasse Ingebrigtsen og Ingvar Olsen. Ordkunstner Helge Stangnes vil også lese opp dikt, og alle stiller opp vederlagsfritt, sier Ditlefsen.

POESI: Lyriker Helge Stangnes skal lese opp egne dikt på støttekonserten.  Foto: Bladet Tromsø

 

I tillegg til bandet, bestående av Cliff Isaksen, Trond-Helge Nordli og Øyvind Nilsen, stiller også musikerne Ekaterina Isayevskaja, Aelita Osadchuk og Dmitri Osadchuk opp på konserten.

Årets konsert arrangeres i Grønnåsen kirke, torsdag 7. juni klokken 19.00.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur