Seniorrevyen:

Vil endre inntrykket av eldre

Torsdag kveld var hovedscenen på Kulturhuset fylt av latter, liv og røre. Det var klart for årets premiere på Seniorrevyen.

LATINO LOVERS: Damene vrikket seg til latinske rytmer på Kulturhuset torsdag kveld. 

Alle vil så gjerne leve lenge, men gamle vil de ikke bli.

Arvid Tangen, Seniorrevyen
kultur

Årets forestilling «Klart vi kan» består av selvkomponerte sanger, danser og sketsjer, som ifølge hovedinstruktør Arvid Tangen har et eldreperspektiv.

– Jeg tror ikke stykkene i denne revyen passer inn i det inntrykket unge folk gjerne har om «de eldre», men jeg synes det inntrykket har godt av å forandres på. Alle vil så gjerne leve lenge, men gamle vil de ikke bli, sier Tangen.

GROV HUMOR: Brudeparet var klar for sin første natt som ektefeller mens svigermor fikk seg en sær opplevelse. Alle foto: Konstantina Westberg 

Aktørene er alle pensjonister og medlemmer av Pensjonistenes Fellesorganisasjon, men alderen på skuespillerne varierer. Den yngste er 68 år mens den eldste har rukket å bli 92 år gammel.

Dagsaktuelle

Randi Nilssen (92) forteller at det verken har vært skummelt eller slitsomt å øve til revyen i flere timer. Hun synes det er langt mer skummelt å sitte for mye i ro.


Seniorrevyen:

– Det gir selvfølgelig en viss pondus å ha vært i arbeidslivet i 40–50 år

To dusin våryre seniorer er snart klar for revyforestillingen «Klart vi kan».


– Ingen trenger å være redd for å bli gammel. Man kan alltids få til det man har lyst til å gjøre, sier hun.

Sketsjene omhandler alt fra dagsaktuelle temaer, slik som utbyggingen i fjæra og pengeinnstrammingene i eldreomsorgen, til hvordan det er å være gammel.

MOTESHOW: En av sketsjene omhandlet et moteshow der kvinnelige aktører fikk vist fram ulike motestiler. 

Det er mye selvironi i stykkene og det er åpenbart at aktørene ikke nøler med å servere noen litt drøye innslag eller å gjøre narr av vanskelighetene de tidvis opplever.

Aktørene opplyser at man ikke må ha skuespillerfaring for å være med i revyen, selv om enkelte har drevet med amatørteater eller spilt i revy tidligere i livet.


«Sexy seniorer på revyscenen»

Seniorene sparte verken på kruttet eller sex-relaterte vitser da revyen deres hadde premiere på Kulturhuset fredag.


– Tør å være sprø

Utgangspunktet er uansett å ha det moro.

– Det eneste vi faktisk har til felles er at vi tør å være sprø, sier aktør Rita Brox.

Ideen til Seniorrevyen kom i sin tid fra Bitten Barman Jenssen, som foreslo å sette opp revy for de eldre. Hun ønsker å gjøre folk bevisst på at de eldre stort sett kan gjøre alt det alle andre kan.

MISFORSTÅELSER: Paret møttes etter en annonse som kvinnen hadde lagt ut for å finne seg en mann. Han var derimot på utkikk etter en hund. 

Seniorrevyen har nå blitt satt opp tre år på rad, samtlige ganger på Kulturhuset.