HT-stykke vant prestisjetung pris

«Tobias og dagen det smalt» vant Heddaprisen for beste barneforestilling.

VANT PRIS: Sammen med dinosauren Konrad og venninnen Pauline reflekterer Tobias rundt det å være født som jente, men føle seg som gutt. Foto: Marius Fiskum/Hålogaland Teater 

kultur

– Det er helt fantastisk. Det er en stor ære for oss, men æren tilhører også i stor grad alle de fantastiske menneskene vi intervjuet i forkant av at vi produserte forestillingen, sier skuespiller Kristine Myhre Tunheim ifølge en pressemelding sent av Hålogaland Teater.

Forestillingen gikk på HT i høst, og handler om Tobias, som er født Cecilie. iTromsøs anmelder rullet en 5’er på terningen for stykket som tar opp blant annet kjønnsidentitet hos barn.


Setter opp banebrytende barneforestilling om kjønnsidentitet

Skuespiller Kristine Myhre Tunheim mener at barndommen er mer delt inn etter kjønn enn noen gang. Det ville hun gjøre noe med, og torsdag har det banebrytende teateret for barn premiere på HT.


Viktig tema

Forestillingen er skrevet av Jennu Svensson og produsert av Rimfrost teaterensemble sammen med Hålogaland Teater. Jonas Delerud, Kristine Myhre Tunheim og Alexander Rindestu er forestillingens skuespillere.

I begrunnelsen fra juryen står det blant annet at stykket er både fantasieggende og ettertenksomt.

– [Forestillingen] er fargerik og fleksibel, og den understreker barns evne til å bearbeide virkelighet gjennom lek. Barnas løsninger formidles gjennom dypt personlige perspektiver på identitet og forandring, står det i begrunnelsen.


Anne-Sofie (10) lar ikke sykdommen stoppe skuespillerdrømmen: – Jeg glemmer sykdommen når jeg kommer på scenen

Anne-Sofie Bræck (10) lever med en sjelden og alvorlig diagnose. Dette er likevel ikke noe som stopper henne fra å leve ut scenedrømmen.
Høyeste pris

Heddaprisen er det norske teaters høyeste utmerkelse.

Under en utdeling på Oslo Nye Teater fikk «Tobias og dagen det smalt» prisen for beste barneforestilling.

HTs oppsetning av «The Sound of Music» var også nominert til Heddaprisen i tre forskjellige kategorier.